Home » Administratie » Investiție de 6 milioane de lei într-o școală și o grădiniță în comuna Ivănești

Investiție de 6 milioane de lei într-o școală și o grădiniță în comuna Ivănești

În satul Valea Mare din comuna Ivănești au fost finalizate lucrările la o școală nouă și o grădiniță. Vasile Novac, primarul comunei Ivănești, a precizat că în maxim o lună și jumătate se va face recepția proiectului. Investiția a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și a avut o valoare de șase milioane de lei. Școala va avea clasele I – IV și circa 50 de copii vor beneficia de această investiție.

„Ne bucurăm că reușim să facem aceste locații în comunitățile noastre, deoarece am avut o perioadă în care școala a fost în lucru și altă școală nu exista. Avem mai multe proiecte în comună și vom face recepția mai multor investiții în mai multe sate. Pe lângă școli și sisteme de alimentare cu apă potabilă vom recepționa un dispensar modern, construit din temelie”, a spus Vasile Novac.

Tot în această lună, autoritățile locale au inaugurat un centru social care deservește populația din Valea Mare. Comuna Ivănești are în componență 17 sate, iar satul Valea Mare are o populație de 360 de locuitori.

Finanțarea investiției a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar partea de cofinanțare a proiectului a fost acoperită din bugetul local. Proiectul a fost derulat prin Grupul de Acțiune Locală „Valea Racovei” și a avut o valoare de 120.000 de euro.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*