Home » Invatamant » Premii pentru elevii performanți! Bugetul pentru „Gala olimpicilor vasluieni” 2023 se ridică la suma de 270.000 de lei

Premii pentru elevii performanți! Bugetul pentru „Gala olimpicilor vasluieni” 2023 se ridică la suma de 270.000 de lei

de Dănuț CIOBANU 

Elevii care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursurile școlare vor fi premiați de Primăria Vaslui. Bugetul pentru „Gala olimpicilor vasluieni” va fi suplimentat și va rezulta o suma totală de 270.000 de lei. Premiile variază de la 3.000 de lei locul I la 1.000 de lei pentru diplomă de onoare la oplimpiade și 400 de lei locul I și 150 de lei premiu special la concursurile naționale.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba regulamentul pentru acordarea de premii elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul reședință de județ. Este vorba despre elevii care au obținut rezultate deosebite – Premiul I, II, III, mențiuni sau medalii – aur, argint, bronz, mențiuni la Etapa Națională a Olimpiadelor și Concursurilor Școlare, anul școlar 2022-2023.

Consilierii locali vor dezbate și aproba majorarea bugetului estimat pentru „Gala olimpicilor vasluieni” cu suma de 70.000 lei față de bugetul estimat pentru anul 2023. Prin această suplimentarea de fonduri rezultă o suma totală de 270.000 de lei. Fondurile se suportă din bugetul local al municipiului Vaslui, din cap.65 – Învățământ.

Potrivit situaţiei centralizată emisă de ISJ Vaslui, elevii care au obţinut distincţii la Etapa Naţională a Olimpiadelor Şcolare, anul şcolar 2022 – 2023, vor fi împărţiţi în trei grupe, în funcţie de ariile curriculare din care fac parte disciplinele de învăţământ la care au luat premii”, se precizează în raportul la proiectul de hotărâre.

Grupa I – aria curriculară Matematică 8t ştiinţe; Grupa II – aria curriculară Om şi societate, Limbă şi comunicare, Arte; Grupa III – aria curriculară Educaţie fizică şi sport, Tehnologii, învăţământ tehnic.

Tot în trei grupe vor fi împărțiți și elevii care au obținut distincții la etapa națională a concursurilor școlare. Primăria municipiului Vaslui va acorda premii de excelenţă pentru fiecare grupă de elevi.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*