Home » Administratie » Cinci blocuri de locuințe pentru tinerii din municipiul Vaslui

Cinci blocuri de locuințe pentru tinerii din municipiul Vaslui

Consiliul Local Vaslui a aprobat indicatorii tehnico-economici, studiul de fezabilitate și devizul general pentru proiectul „Construire locuințe pentru tineri în Municipiul Vaslui”.

Vor fi construite în fosta zonă industrială cinci blocuri cu 100 de locuințe pentru tineri. Vor fi 40 de apartamente cu o cameră, 40 de apartamente cu două camere și 20 de apartamente cu trei camere. Blocurile vor fi dotate cu lift interior, centrală proprie  de bloc, spații de parcare etc. Prețul pentru un metru pătrat construit este în jur de 800 de euro.

Valoarea totală a proiectului este de 36.279.846 lei cu TVA inclus, respectiv 30.487.265 lei fără TVA. Asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de către municipiul Vaslui pentru acest proiect este în suma de 6.193.200 euro fără TVA. Finanțarea este asigurată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 10.

Pe fondul locativ este obligatoriu realizarea a 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Prin urmare, pentru diferența de până la 12 milioane de euro care este alocată municipiului Vaslui se vor achiziționa 10 mijloace de transport electrice.

Pentru municipiile reşedinţă de judeţ, numărul minim de staţii este 45. Minim 25% vor avea o putere de cel puţin 50 kW, iar restul staţiilor vor avea o putere de cel puţin 22 kW.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*