Home » Local » Coșmarul prafului din Codăești! Marius Arcăleanu cere CJ Vaslui să înceapă urgent așternerea covorului asfaltic

Coșmarul prafului din Codăești! Marius Arcăleanu cere CJ Vaslui să înceapă urgent așternerea covorului asfaltic

de Dănuț CIOBANU 

Proiectul drumului strategic continuă să nemulțumească numeroși vasluieni. Cum lucrările au fost sistate circa doi ani, nici la această dată nu se asfaltează în localitatea Codăești. Marius Arcăleanu, liderul Forța Dreptei Vaslui, a spus că cetățenii din zonă trăiesc un adevărat coșmar, din cauză că înghit zilnic praful nociv de pe drum. Arcăleanu a solicitat conducerii CJ Vaslui „să mobilizeze antreprenorul acestei lucrări pentru a începe urgent așternerea covorului asfaltic aici în localitatea Codăești”.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Marius Arcăleanu, președintele Partidului Forța Dreptei Vaslui, a făcut o radiografie a proiectului drumului strategic, cea mai mare investiție în infrastructura rutieră din județ.

Conferința a avut loc în comuna Codăești la intersecția drumurilor județene 246 cu  247. Este vorba despre lotul 3 al proiectului de anvergură al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Drumul Strategic care pleacă de la Bârlad și trece prin comunele Băcani, Alexandru Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Zăpodeni, Daneștiși Codăești.

„După cum observați lucrările sunt în desfășurare după o sistare a proiectului de aproximativ doi ani de zile. Am venit astăzi (ieri n.r.) aici pentru a vedea exact ce se întâmplă în teren pentru că noi nu înțelegem de ce – nici în al nouălea ceas – când s-a dat ordin de reluare a lucrărilor nu se asfaltează pe această porțiune în localitatea Codăești”, a precizat Marius Arcăleanu.

Practic, cetățenii din această localitate, de aproximativ doi ani de zile, de când s-a decopertat asfaltul trăiesc un coșmar zilnic fiind afectați de praful care se ridică de pe acest drum deteriorându-le sănătatea.

Liderul Forța Dreptei Vaslui a spus că în toată această perioadă cetățenii din Codăești au solicitat în repetate rânduri rezolvarea acestei probleme dar, din păcate, după cum se vede, Consiliul Județean Vaslui nu a luat nicio măsură arătând că nu le pasă de aceștia.

„Știind că cetățenii de aici înghit zilnic acest praf nociv puteau măcar prin intermediul LDP, societate a Consiliului Județean Vaslui, să găsească o soluție provizorie, una dintre ele fiind să ude permanent acest drum cu cisterne cu apă pe perioada caldă. Solicităm de urgență Consiliului Județean Vaslui, lui Dumitru Buzatu să mobilizeze antreprenorul acestei lucrări pentru a începe urgent așternerea covorului asfaltic aici în localitatea Codăești”, a declarat Marius Arcăleanu.

Valoarea investiției se ridică la 289,4 milioane de lei

Contribuția județului Vaslui la finalizarea drumului strategic a crescut la 69,7 milioane de lei. În total, valoarea investiției se ridică la 289,4 milioane de lei.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui este beneficiarul proiectului „Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, care este implementat în parteneriat cu comunele Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești, Miclești, traversate de drumul strategic.

Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt: lungimea de drum județean reabilitat/modernizat – 82,649 km; lungimea de pistă de biciclete nou construită – 1.710 metri; lungime trotuare pietonale modernizate/realizate – 23.460 metri liniari; stații de transport public construite/modernizate – 24 bucăți; poduri noi, care înlocuiesc podurile existente – 7 bucăți; poduri reabilitate – 6 bucăți; podețe pentru scurgerea apelor: podețe noi -15 bucăți; înlocuirea podețelor existente cu podețe noi – 127 bucăți; reparații la podețele existente – 62 bucăți; amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată – 1 bucată.

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*