Home » Local » Precizări IPJ Vaslui: Polițistul prins ,,drogat pe motocicletă” în comuna Ștefan cel Mare nu era drogat

Precizări IPJ Vaslui: Polițistul prins ,,drogat pe motocicletă” în comuna Ștefan cel Mare nu era drogat

În completarea buletinului informativ de presă nr. 360, transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui la data de 19 septembrie 2023, referitor la depistarea unui conducător de motocicletă care a fost testat cu aparatul drug test pentru care a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanțe psihoactive, precum și cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public (,,polițist drogat pe motocicletă”) vă informăm:

În urma expertizării probelor biologice prelevate de la conducătorul, de 22 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, Institutul de Medicină Legală Iași a concluzionat că acestea nu conțin substanțe psihoactive.

La data 18 septembrie 2023, ora 13.35, în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, în cadrul unei acțiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule care conduc în timp ce se află sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au depistat un conducător de motocicletă, înmatriculată provizoriu în municipiul București, care circula pe drumul national 15D.

În urma testării cu aparatul drugtest, a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanțe psihoactive.

Ulterior, conducătorul de motocicletă a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  urmand a fi efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*