Home » Local » Procurorii DNA Iași l-au prins pe Dumitru Buzatu când lua mită peste 1,2 milioane de lei

Procurorii DNA Iași l-au prins pe Dumitru Buzatu când lua mită peste 1,2 milioane de lei

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui a fost prins, vineri seara, în flagrant de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) din Iași. Potrivit datelor publicate de media naționale, președintele CJ-ului fost prins primind bani, peste 1,2 milioane de lei. Suma de 1.250.000 de lei era primită de Dumitru Buzatu
pentru acordarea unui contract a cărui valoare era de 10 ori mai mare, un contract evaluat la cel puțin 12 milioane de lei. Dumitru Buzatu a primit mita cu bani marcați de DNA la un restaurant unde lua masa în vineri seara.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Acum am văzut știrile. Îmi pare rău de veste, este un coleg de-al nostru vechi. Având în vedere situația, mâine se va convoca BPN și se va cere excluderea din partid prin vot”, a declarat Lucian Romașcanu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*