Home » Administratie » Ce spunea Dumitru Buzatu despre plățile restante către firmele care au executat drumul strategic

Ce spunea Dumitru Buzatu despre plățile restante către firmele care au executat drumul strategic

Aprobarea în cadrul ședinței Consiliului Județean Vaslui a indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului drumului strategic a provocat dezbateri aprinse.

Consilierii județeni  din opoziție au reproșat conducerii CJ-ului că se propune o durată de realizare de 56 de luni a proiectului, față de prevederile inițiale care erau de 34 de luni, precum și faptul că se putea realiza mai mult din proiect.

Trebuie să fim mai atenți cu constructorii. Cred că ne-am mișcat un pic mai încet, aceasta este ideea”, au susținut consilierii  opoziției

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a explicat că a intervenit criza economică, care a antrenat creșteri foarte mari ale prețurilor la materialele de cosntrucții.

„Criza economică a determinat prețurile materialelor de construcții. Guvernul a emis o ordonanță pentru actualizarea prețurilor. Vedeți în ce situații sunt drumurile strategice în alte județe. Nicio aplicație nu a ajuns la final”, a precizat Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu a declarat că nu a adus personal criza economică, iar contractele de execuție ale drumului strategic au fost reziliate amiabil, pentru că altfel trebuia să fie aplicate penalități.

„Voință am avut, dar nu s-a putut. Sunt lucrări multe neplătite. Este vorba de 11 milioane de lei. Verificăm, și le plătim dacă oamenii le-au făcut. Lotul 3 al drumului strategic este realizat într-un procent de 50% , iar loturile 1 și 2 au un procent de realizare de 70%. Plătim executanților cât se cuvine. La loturile 1 și 2 lucrările au început în luna martie 2020, iar la lorul 3 în luna mai 2020”, spunea Dumitru Buzatu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*