Home » Local » Peste 70 de polițiști în stradă! Au fost legitimate 550 de persoane si controlate 330 de vehicule și mopede

Peste 70 de polițiști în stradă! Au fost legitimate 550 de persoane si controlate 330 de vehicule și mopede

Peste 70 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, sprijiniți de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au acționat la data de 23 septembrie 2023, pe raza județului Vaslui, în sistem integrat, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

La data de 23 septembrie 2023, în diferite intervale orare, peste 70 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea infracțiunilor economice, protecția animalelor și acțiuni speciale, au participat la o acțiune cu efective mărite, pe tot cuprinsul județului Vaslui.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Totodată, prin desfășurarea acțiunilor în toate centrele urbane din județul Vaslui, precum și în comunele arondate acestora, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 550 de persoane si controlate peste 330 de vehicule și mopede.

Au mai fost verificate 53 de societăți comerciale, 9 cluburi/discoteci și 24 de agenți de pază. Cu ocazia activităților desfășurate, a fost constatată săvârșirea a 8 infracțiuni, 5 dintre acestea la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 97. 250 de lei.

Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere (1 pentru depășirea limitei maxime de viteză admise, 3 pentru consum de alcool și 1 pentru altă abatere) și  12 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile cu risc ridicat criminogen.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*