Home » Local » Dumitru Buzatu rămâne în arest! Contestația împotriva măsurii de arestare preventivă va fi dezbătută joi, de la ora 13.00

Dumitru Buzatu rămâne în arest! Contestația împotriva măsurii de arestare preventivă va fi dezbătută joi, de la ora 13.00

Contestația formulată de Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, împotriva măsurii de arestare preventivă va fi dezbătută joi, de la ora 13.00. Avocații inculpatului au solicitat amânarea pentru a avea acces la dosar, iar magistrații Curții de Apel Iași au acceptat această cerere.

Magistratul care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, arată în motivarea deciziei că lăsarea în libertate a inculpatului ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a acționa eficient. În document se precizează că fenomenul corupției amplifică neîncrederea oamenilor în clasa politică, iar discrepanța care se creează la nivelul societății, prin îmbogățirea ilicită și excesivă a persoanelor corupte și starea de sărăcie a unei însemnate părți din populație, consolidează lipsa de încredere a populației în liderii politici și instituțiile statului.

Prefectul Daniel Onofrei a emis ordinul de suspendare a activității lui Dumitru Buzatu.

“Această situație reprezintă o premieră, nefiind înregistrat anterior un astfel de ordin. Din punct de vedere legal, procedurile au fost respectate în conformitate cu decizia Tribunalului Vaslui. Menționăm că o contestație nu afectează actul de suspendare emis. Conform legii, odată ce măsura arestului preventiv a fost dispusă, domnul Dumitru Buzatu se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile de președinte al CJ. În interesul funcționării neîntrerupte a instituției, nu putem bloca activitatea acesteia”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*