Home » Agricultura » Bani pentru legumicultorii care au valorificat producția în perioada de extrasezon

Bani pentru legumicultorii care au valorificat producția în perioada de extrasezon

Începând cu data de 26 februarie 2024, legumicultorii vor primi sumele reprezentând ajutorul de minimis acordat în cadrul Programului „Tomata”. Potrivit legislației în vigoare, valorificarea producţiilor se face în perioada 20 octombrie 2023-31 ianuarie 2024 inclusiv.

Fermierii au obligaţia să depună la direcțiile agricole județene documentele justificative care atestă valorificarea producției până cel târziu la data de 9 februarie 2024 inclusiv. Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de maximum 1.000 euro inclusiv/1.000 mp/beneficiar.

Anul trecut, legumicultorii vasluieni au valorificat prin Programul „Tomata” o cantitate totală de 336 tone de roșii. Producătorii au putut să comercializeze marfa în piețele din județ și în alte zone ale țării până la data de 15 iulie 2023.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, a spus că un număr de 85 de producători agricoli au îndeplinit condițiile de eligibilitate în cadrul programului.

„Acești fermieri au adus documentele justificative că au valorificat cel puțin 3.000 de kilograme de roșii. Noi am solicitat în data de 24 iulie necesarul de fonduri, care se ridică la suma de 1.261.995 de lei”, a spus Gigel Crudu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*