Home » Invatamant » Județul Vaslui, reprezentat la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică de cinci elevi: trei din Bârlad și câte unul din Vaslui și Huși

Județul Vaslui, reprezentat la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică de cinci elevi: trei din Bârlad și câte unul din Vaslui și Huși

Trei elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică. În urma etapei județene a acestei olimpiade, ce a avut loc sâmbătă, 1 februarie, au reușit să obțină punctajul necesar pentru accederea la faza națională cinci elevi din județ, dintre care trei din Bârlad, toți de la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”.

Olimpicii bârlădeni calificați la faza națională sunt: Ștefan Chiriac, din clasa a VII-a, îndrumat de prof. Ecaterina Angheluță, prof. Cătălin Angheluță și Ciprian Vîntdevară; Cosmin Gabriel Hrițcu, din clasa a X-a, profesor îndrumător Ioan Adam; Alexandru Vătămanu, din clasa a XII-a, coordonat de prof. Ioan Adam.

S-a calificat pentru etapa națională și Aurelia Iustina Novac, din clasa a VIII-a, elevă la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, pregătită de profesorii Leonaș Dumitrașcu, Irina Dumitrașcu și Zâna Violeta Mocanu. Va mai participa la faza națională și elevul Radu Andrei Codreanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, îndrumat de prof. Leonaș Dumitrașcu și prof. Irina Dumitrașcu.

Intră în clasamentul național pentru redistribuirea pe locurile suplimentare, cu șanse mari de calificare, codrenistul Alexandru Petru Giușcă, din clasa a VI-a, îndrumat de prof. Ecaterina Angheluță, prof. Cătălin Angheluță și Ciprian Vîntdevară. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*