Home » Justitie » Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu focuri de armă în județul nostru de către polițiștii de frontieră la scurt timp de la intrarea ilegală în România cu ajutorul unei bărci pneumatice cu care au traversat râul Prut. Migranții, care au fost predați ulterior autorităților din Republica Moldova, au spus că intenționau să ajungă în Germania pentru a-și găsi un loc de muncă.

Focuri de armă pe granița de est a României, pentru oprirea unui grup de tineri din Turcia care a refuzat să se supună somațiilor polițiștilor de frontieră după ce intraseră ilegal în România. Însoțiți de o călăuză din Republică Moldova, un basarabean de 41 de ani, trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani, au ajuns în țara noastră cu ajutorul unei bărci pneumatice cu care au traversat râul Prut. Grupul de turci a fost observat de către polițiștii de frontieră vasluieni cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontiere de stat ce funcționează pe principiul termoviziunii.

Cele patru persoane care se deplasau dinspre râul Prut către interiorul țării, pe direcția localității de frontieră Drânceni, nu-și justificau prezența în zona de responsabilitate. În consecință, în cel mai scurt timp, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă în vederea legitimării persoanelor. Întrucât cetățenii în cauză au încercat să fugă și nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele au fost reținute, iar pentru stabilirea identității și continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Huși”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică,

Cei trei tineri turci au mărturisit faptul că au fost ajutați de bărbatul din Republica Moldova, pe care l-au cunoscut în Chișinău, să traverseze râul Prut cu o barcă pneumatică, intrând ilegal în România. Aceștia au mai declarat că intenționau să ajungă în Germania, în vederea găsirii unui loc de muncă. Polițiștii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranți, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În baza unui acord de readmisie, cele patru persoane au fost preluate de autoritățile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*