Home » Coronavirus » Mai multe cadre medicale din Neamț merg la spital, deși au simptome de Covid-19 și nu au fost testate. „Nici Iisus n-a renunțat”, se consolează un medicNegrilă Cristina

Mai multe cadre medicale din Neamț merg la spital, deși au simptome de Covid-19 și nu au fost testate. „Nici Iisus n-a renunțat”, se consolează un medicNegrilă Cristina

Mai mulți oameni din echipa Spitalului Județean Neamț, nu au fost încă testați, deși se simt rău. O întâmplare aparent măruntă descrie haosul în care ne învârtim în județe, unde fiecare autoritate pare pe contul ei și nu conduc nici oamenii, nici regulile.

”Până voi fi testat, eu merg la serviciu, că ăla e serviciul meu. Mi-l fac și eu, cu toată responsabilitatea”, spune, pentru Libertatea, un angajat al Spitalului Județean Neamț.

Fără să-și dea seama, omul beneficiază de haosul din jur, se pune pe sine și-i pune și pe alții în pericol. El spune că, dacă ar fi testat pentru coronavirus, ar fi nevoit să stea acasă și nu își dorește acest lucru. 

Îmi sugera un alt coleg ca mâine să facem testul. Fiind catolic, mi-a venit ideea că chiar mâine este Vinerea Mare. Și m-am asemănat cu Iisus: ce ar fi însemnat să spună El: ”Nu, dom`le, nu mă mai urc pe Cruce, să mă bată ăștia, să îmi bată cuie? Mai bine renunț și gata.

Cadru medical:

Florin Ionuț Apostoae FOTO ziartarguneamt.ro

”Sunt nebun de cap. Toate informațiile le obțineți prin DSP. Așa e corect, așa e legal, așa se face”, a precizat Florin Ionuț Apostoae, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, invocând și el dezorganizare din jur.

Nici oficialii Direcției de Sănătate Publică Neamț nu au prea multe de spus.

”Nu avem voie să comunicăm astfel de date. Nu putem noi, DSP Neamț. Toată comunicarea se face prin Grupul de Comunicare Strategică, la București”, susține Radu Firăstrău, directorul executiv al DSP Neamț.

Surse din cadrul DSP Neamț spun că cei de la spitalul județean au propriul lor epidemiolog și se ocupă singuri de teste.

”Noi aflăm de numărul de teste de la județean exact când ne vin rezultatele. Deci ei nu ne anunță câte teste trimit la laborator, ceea ce mi se pare un pic… nu știu, cum să spun, având în vedere că se plătesc prin DSP. Au făcut de capul lor o grămadă de teste și nu ne-au întrebat niciodată”, au declarat oameni din spital.

În prezent, în județul Neamț sunt 202 persoane infectate cu COVID 19, iar numărul de testări efectuate se ridică la puțin peste 1.000.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*