Home » Administratie » Tot mai mulți primari vasluieni pariază pe sistemul de alimentare cu gaze naturale

Tot mai mulți primari vasluieni pariază pe sistemul de alimentare cu gaze naturale

Interesul autorităților locale de la nivelul județului Vaslui pentru dezvoltarea aducțiunilor de gaze naturale este tot mai mare. Prin progresele făcute în ultima perioada la întocmirea proiectului, comuna Bogdănești se alătură celorlalte localități vasluiene care doresc să dezvoltate sistemul de gaze naturale.

”Vreau să vă anunț cu bucurie, că am finalizat studiile topo pe acest mare proiect care se va desfășura pe o perioadă de câțiva ani. Firma a lucrat foarte bine la proiectul privind sistemul de gaze naturale și am introdus în acest program orice uliță, orice stradă, acolo unde credem că este oportună aducțiunea de gaze naturale”, a spus Ion Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești.

În ultima perioadă, tot mai multe UAT-uri din județul Vaslui lucrează la proiecte privind dezvoltarea rețelei de alimentare cu gaze naturale.

Comunele Pădureni, Dimitrie Cantemir, Vetrișoaia, Crețești și Hoceni din județul Vaslui s-au asociat pentru a implementa un astfel de proiect de racordare la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Edilii celor cinci comune au avut o primă întâlnire de lucru în acest sens și au decis să demareze realizarea unui studiu de fezabilitate.

”Vrem să promovăm un proiect pentru aducerea gazului în comunitățile noastre. O astfel de investiție aduce un grad superior de civilizație, atrage investitorii în zonele noastre și creează condiții optime de trai în cele 20 de localități din cadrul comunelor. Majoritatea primarilor din județul Vaslui au în atenție proiectele prin care să se racordeze comunitățile la gaz, pentru că materialul lemnos este tot mai rar și scump”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

Și localitățile Murgeni, Fălciu, Berezeni, Șuletea și Epureni fac parte dintr-o asociere, care are ca principal obiectiv branșarea localităților la rețeaua de gaze.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*