Home » National » Prințul Charles al Marii Britanii vizitează centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo

Prințul Charles al Marii Britanii vizitează centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo

Alteța Sa Regală Prințul de Wales, aflat în vizită în țara noastră, a fost interesat de situația de securitate a României în contextul invaziei ruse în Ucraina. Principalele preocupări ale Alteței Sale Regale au vizat amenințarea la adresa securității alimentare a lumii, generată de blocarea porturilor Odesa și Nikolaev de către trupele ruse.
De asemenea, înaltul oficial a fost interesat de politicile României în domeniul energiei verzi și regenerabile și a amprentelor de emisie de dioxid de carbon. Alteța Sa Regală a recomandat inițiativa sa „Sustainable Markets Initiative” ca soluție de reunire a companiilor care s-au angajat în activități comerciale de reducere a poluării și emisiilor de dioxid de carbon.
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut o prezentare extinsă a eforturilor României de susținere în toate modurile a Ucrainei: primirea și găzduirea refugiaților; susținerea cetățenilor ucraineni strămutați intern și a celor care își apără țara; susținerea exporturilor ucrainene de cereale. De asemenea, prim-ministrul României a prezentat analiza privind situația militară de pe teren din Ucraina și perspectivele și amenințările generate în regiunea Mării Negre.
Potrivit BBC, scopul vizitei este de a observa modul în care refugiații ucraineni au primit asistență în România. De altfel, presa britanică notează că este prima vizită a unui membru al familiei regale în estul Europei de când a început războiul. În acest sens, el va vizita un centru pentru refugiați. În plus, Administrația Prezidențială informează că prințul a discutat cu Klaus Iohannis despre importanța educației pentru un mediu sănătos și despre limitarea schimbărilor climatice.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*