Home » Social » Bărbat arestat pentru viol calificat, după ce și-a abuzat sexual fiica de 11 ani

Bărbat arestat pentru viol calificat, după ce și-a abuzat sexual fiica de 11 ani

Un bărbat de 52 de ani din Deleni a fost arestat preventiv pentru viol, după ce și-a abuzat sexual fiica de 11 ani, cazul ajungând în atenția autorităților în urma preluării fetiței într-un centru al Protecție Copilului, odată cu internarea mamei sale în spital din cauza bătăilor soțului.

Un nou caz de incest confirmat în județul Vaslui. O copilă de 11 ani a fost violată de către propriul tată, Dumitru Trenchi, de 52 de ani. De altfel, abuzul sexual asupra fetiței a fost confirmat de către Serviciul de Medicină Legală Vaslui după efectuarea unei examinări de specialitate.
Cazul a ajuns în atenția autorităților în urma preluării fetiței și a surorii sale de 8 ani într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, odată cu internarea mamei sale în spital, după ce a fost bătută de soț.
„În ședințele de consiliere individuală și de grup, s-au conturat elemente care conduceau la o posibilă situație de abuz sexual asupra celor două minore. În consecință, ambele fete au fost prezentate la Serviciul de Medicină Legală, unde s-a confirmat abuzul sexual anal asupra copilei de 11 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
Sesizați de către reprezentanții DGASPC Vaslui, polițiștii au demarat o anchetă și, în baza probatorului administrat, au dispus reținerea bărbatului de 52 de ani sub acuzația de viol. Ulterior, Dumitru Trenchi a fost prezentat de către procurori în instanță, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătoria Vaslui a admis cererea și a emis mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzația de viol calificat, în formă continuată.
În ceea ce o privește pe fata de 11 ani și sora sa de 8 ani, acestea au rămas internate, deocamdată, într-un centru specializat pentru victimele abuzurilor, urmând a fi date în plasament familial la asistenți maternali profesioniști întrucât mama celor două copile nu prezintă garanții materiale și morale pentru a-și putea crește în continuare fiicele.

About Simona Vasile