Home » Social » Scriitoarea bârlădeană Dorina Stoica și-a lansat cea de-a zecea carte

Scriitoarea bârlădeană Dorina Stoica și-a lansat cea de-a zecea carte

de Mihaela NICULESCU

Scriitoarea bârlădeancă Dorina Stoica a ajuns deja la zecea apariție editorială a sa. Sâmbătă, 27 mai, într-o atmosferă caldă, alături de prieteni și iubitori de literatură, scriitoarea bârlădeană a prezentat publicului cea mai recentă carte a sa – „Lumina din cuvinte”, apărută la o editura băcăuană. Nu este un volum de poezie, așa cum ne-a obișnuit autoarea, ci un volum de eseuri pe care le-a scris în urma lecturării unor cărți remarcabile, cu care a luat contact în mediul virtual sau real.

Volumul pe care l-am lansat astăzi, «Lumina din cuvinte», cuprinde mai multe note de lectură scrise în urma citirii unor cărți interesante semnate de scriitorii Simion Bogdănescu, Nicolae Băciuț, N. I. Oprea, monahul Proclu Nicău, Mihaela Aionesei, Ioan I. Roșianu, etc. Cei mai mulți dintre aceștia au scris și poezii cu temă religioasă, temă pe care și eu o abordez.”, a mărturisit autoarea.

Prefața cărții este semnată de scriitoarea Cezarina Adamescu, care, la final, menționează: „Pentru mine, personal, volumul constituie surpriza plăcută de a regăsi o scriitoare de forță, sensibilă, pricepută, al cărei condei iscusit este, iată, pus în slujba cuvântului. Mai bine spus a luminii din cuvânt, așa cum frumos s-a exprimat în titlul lucrării de față. Drept care, în mod colegial, îi mulțumesc din inimă pentru această generozitate sublimă într-o lume a egoismului generalizat”.

Dorina Stoica este membră a Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova, membră a Academiei Bârlădene, dar și a cenaclurilor literare Q-Poem și Lira 21 (Bacău).

Volumul, lansat la Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, a fost prezentat de Cornel Galben, ziarist, scriitor și editor băcăuan, dar și de profesorul Ioan Puflea și Mitrița Galben, consilier local în comuna Pogana. Activitatea culturală s-a încheiat cu un microrecital de muzică folk, susținut de Cornelia Munteanu, pe versuri aparținând Dorinei Stoica.

Banii rezultați din vânzarea cărților din primul tiraj vor fi donați Asociației „Născută înger”, coordonată de Carmen Suciu, asociație care va oferi de 1 Iunie o bucurie copiilor din centrele de plasament din Bârlad.

About Tehno Redactor