altex
Social

Copiii familiei Bălănescu, luați de stat: Neglijență și înfometare

„Cei cinci copii care se aflau la domiciliu au fost securizați prin plasarea în familii substitut, capabile să le asigure creșterea, îngrijirea și dezvoltarea armonioasă”, a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Ieri dimineață, o echipă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), însoțită de un executor judecătoresc și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului de Poliție al Județului, a pus în executare ordonanța președințială emisă de Tribunalul Vaslui, prin care s-a dispus preluarea copiilor familiei Bălănescu, din comuna Solești, a căror situație a fost amplu mediatizată ulterior internării în spital a unei fetițe de patru ani, Florentina, cu o stare de sănătate precară și subponderală (cinci kilograme).
“Procedura de punere în executare a decurs fără probleme, iar cei cinci copii care se aflau la domiciliu au fost securizați prin plasarea în familii substitut, capabile să le asigure creșterea, îngrijirea și dezvoltarea armonioasă”, a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.
În ceea ce o privește pe Florentina, care se află în continuare internată la Spitalul Clinic de Copii “Sfânta Maria” Iași, în momentul în care starea sa de sănătate va permite externarea, va fi securizată într-un serviciu rezidențial pentru copii cu dizabilități.
Vă reamintim că fetița a fost dusă la spital în comă de gradul I. Arăta ca un bebeluș deși are aproape cinci ani, iar doctorii vorbesc despre neglijență și înfometare. Copila nu merge, nu vorbește și nu a văzut în viața ei vreo jucărie. De când este în spital, Florentina mănâncă mult, ca un om care a suferit de foame.
Medicul de familie Elena Cristina Ungureanu, din Solești, care a monitorizat fata subnutrită, a prezentat un raport Casei Județene de Asigurări de Sănătate în care explică faptul că i-a administrat tratamentul corespunzător pentru afecțiunile de care suferea. Potrivit acestui raport, copila, care a fost născută cu o greutate de 1.850 de grame, a beneficiat în anul 2011 de tratament pentru corectarea carențelor nutriționale, de profilaxie a rahitismului carențial specific vârstei și, în particular, prematurității. Totodată, în raport se precizează că, la vârsta de 18 luni, copilul avea o greutate de 7.500 de grame.

Sorin Saizu

Related Articles

Back to top button