Home » Justitie » Bărbatul care fura cai, prins de polițiști

Bărbatul care fura cai, prins de polițiști

Pe 29 mai, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 5 Murgeni l-au identificat și reținut pe Vasile Luncă (33 ani), din satul Fruntișeni, comuna Fruntișeni, ca principal suspect în furtul a trei cai de pe un imaș din apropierea satului Bîrlălești, comuna Epureni. Potrivit acestora, indovidul a sustras caii în noaptea de 21/22 mai, prejudiciul cauzat ridicându-se la 4.000 lei. Ulterior, Vasile Luncă a vândut cabalinele contra sumei de 1.500 lei unor persoane din comunele Ștefan cel Mare și Ivănești.

„În urma activităților desfășurate de polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Murgeni, cu sprijinul polițiștilor de la Secția Iana, Secțiile 1 și 2 Vaslui, precum și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au fost recuperate cele trei cabaline și predate părților vătămate. Din cercetări a rezultat faptul că același bărbat este bănuit de furtul a încă două animale, faptă săvârșită în cursul lunii noiembrie 2013, pe raza satului Lupești, comuna Mălușteni”, ne-a spus subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a se stabili dacă Luncă a mai comis și alte fapte similare. Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale tot pentru furturi de animale, fiind cercetat în libertate. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la unu la cinci ani.

„Pentru anul 2014, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui și-a stabilit ca prioritate locală prevenirea furturilor de animale, fapt pentru care, în mediul rural, sunt desfășurate activități pentru informarea cetățenilor cu privire la modalitățile prin care își pot proteja bunurile. Dintre acestea, reamintim: asigurarea, pe timpul nopții, a unui iluminat corespunzător grajdurilor și montarea unor sisteme de închidere care să nu permită pătrunderea infractorilor, supravegherea animalelor pe câmp, în drumul public, în fața barurilor, în oboare, târguri deoarece acestea pot fi furate cu tot cu atelaje. De asemenea, în interiorul grajdurilor, pe timp nopții, este recomandat ca animalele să fie legate cu lanț și lacăt de o bară metalică încastrată în beton, dar și ca proprietarii de animale să le efectueze acestora semne particulare pentru a putea fi recunoscute ușor în cazul în care sunt sustrase. Nu în ultimul rând, nu trebuie cumpărate animale de la persoane care se grăbesc și solicită prețuri mici, mai ales în cazul în care acestea sunt de calitate, deoarece pot proveni din furturi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Adriana ȘUȘNEA

Pe 29 mai, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 5 Murgeni l-au identificat și reținut pe Vasile Luncă (33 ani), din satul Fruntișeni, comuna Fruntișeni, ca principal suspect în furtul a trei cai de pe un imaș din apropierea satului Bîrlălești, comuna Epureni. Potrivit acestora, indovidul a sustras caii în noaptea de 21/22 mai, prejudiciul cauzat ridicându-se la 4.000 lei. Ulterior, Vasile Luncă a vândut cabalinele contra sumei de 1.500 lei unor persoane din comunele Ștefan cel Mare și Ivănești. „În urma activităților desfășurate de polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Murgeni, cu sprijinul polițiștilor de la Secția Iana,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: