Home » Social » Blocaj în economie

Blocaj în economie

Nu se fac angajări, iar activitatea încă stagnează. Agenții economici din județul Vaslui au fost puternic afectați de iarna lungă și grea. Pur și simplu le-au fost paralizate afacerile, indiferent de domeniul în care au activat. Toți au așteaptat încălzirea vremii pentru repornirea motoarelor. Se speră ca cel târziu în două săptămâni să se dea starul activităților și angajărilor de personal.

“Traversăm o perioadă puțin critică având în vedere că am înregistrat o destabilizare a forței de muncă în ultimii ani. Multe activități economice, construcții, agricultură și chiar comerț au fost blocate. Sperăm ca în următoarele două săptămâni, când cand vremea se stabiliezea, să înceapă activitatea în agricultură și construcții și, de ce nu, comerțul. Implicit să urmeze și angajări. Asta nu înseamnă numaidecât ceea ce așteaptă agenții economici. Stimularea ieșiri din acestă perioadă de recesiune, nu este foarte strigentă pentru IMM-uri”, este de părere un afacerist local.

În ultimile săptămâni, pe piața locurilor de muncă vacante nu au fost prea multe slujbe, predominând din domeniul confecțiilor. Cei peste 15.000 de șomeri din județ se gândesc că, odată cu încălzirea vremii, își vor putea găsi de lucru măcar ca sezonieri.

Nu se fac angajări, iar activitatea încă stagnează. Agenții economici din județul Vaslui au fost puternic afectați de iarna lungă și grea. Pur și simplu le-au fost paralizate afacerile, indiferent de domeniul în care au activat. Toți au așteaptat încălzirea vremii pentru repornirea motoarelor. Se speră ca cel târziu în două săptămâni să se dea starul activităților și angajărilor de personal. “Traversăm o perioadă puțin critică având în vedere că am înregistrat o destabilizare a forței de muncă în ultimii ani. Multe activități economice, construcții, agricultură și chiar comerț au fost blocate. Sperăm ca în următoarele două săptămâni, când cand…

Review Overview

User Rating: Be the first one !