Home » World » Der Spiegel: David Cameron ameninta cu iesirea Marii Britanii din UE, daca Juncker devine presedinte al CE

Der Spiegel: David Cameron ameninta cu iesirea Marii Britanii din UE, daca Juncker devine presedinte al CE

Premierul britanic, David Cameron, i-a amenintat pe partenerii europeni cu iesirea tarii sale din Uniunea Europeana, daca luxemburghezul Jean-Claude Juncker va deveni presedinte al Comisiei Europene, relateaza in ultima sa editie saptamanalul german Der Spiegel, citat de AFP.

Citand „surse apropiate participantilor” la summitul care a reunit martea trecuta, la Bruxelles, sefii de stat si de Guvern din Uniunea Europeana, saptamanalul a anuntat ca, in opinia lui Cameron, alegerea lui Juncker ar „destabiliza in acest moment Guvernul britanic, astfel incat va fi necesara organizarea unui referendum” privind prezenta Marii Britanii in Uniunea Europeana, transmite Mediafax. Acest referendum s-ar solda, cel mai probabil, cu refuzul britanicilor de a mai ramane in componenta Uniunii Europene, ar fi declarat Cameron, intr-o discutie la care a participat, de asemenea, cancelarul german Angela Merkel. Un purtator de cuvant al Downing Street a refuzat ca comenteze aceste informatii si sa explice pozitia guvernului britanic fata de candidatura lui Juncker. „Nu facem comentarii cu privire la potentialii candidati (la presedintia Comisiei Europene) in aceasta etapa. Este prea devreme”, a afirmat el.  „O figura a anilor 1980 nu poate rezolva problemele din urmatorii cinci ani”, ar fi afirmat premierul britanic, referindu-se la Juncker, potrivit Der Spiegel, care a difuzat sambata extrase din articol.

Dupa scrutinul european din 25 mai, a inceput cursa pentru gasirea unui nou presedinte al Comisiei Europene. Juncker pare bine plasat pentru ca partidele conservatoare pe care le reprezinta sa constituie prima forta din noua adunare, dar un anumit numar de lideri conservatori, inclusiv Cameron, il considera prea european si un om al trecutului.

Sursa: incont.ro

Premierul britanic, David Cameron, i-a amenintat pe partenerii europeni cu iesirea tarii sale din Uniunea Europeana, daca luxemburghezul Jean-Claude Juncker va deveni presedinte al Comisiei Europene, relateaza in ultima sa editie saptamanalul german Der Spiegel, citat de AFP. Citand "surse apropiate participantilor" la summitul care a reunit martea trecuta, la Bruxelles, sefii de stat si de Guvern din Uniunea Europeana, saptamanalul a anuntat ca, in opinia lui Cameron, alegerea lui Juncker ar "destabiliza in acest moment Guvernul britanic, astfel incat va fi necesara organizarea unui referendum" privind prezenta Marii Britanii in Uniunea Europeana, transmite Mediafax. Acest referendum s-ar solda, cel…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: