Home » Justitie » Patronul Transmir, cercetat pentru omor – Acuzații grave la adresa lui Emil Savin

Patronul Transmir, cercetat pentru omor – Acuzații grave la adresa lui Emil Savin

După incidentul de săptămâna trecută, localnicii din Blăgești vin cu alte acuzații la fel de grave la adresa patronului Transmir, Emil Savin. Mama vitregă a ciobanului decedat susține că, `n urmă cu doi ani, Savin ar fi `mpușcat un om și că a scăpat nepedepsit. Un alt localnic povestește despre o altă crimă abominabilă: un om prins la pescuit pe una dintre bălțile de la ferma piscicolă aparținându-i controvrsatului om de afaceri a fost `nfășurat `ntr-o plasă de pescuit și aruncat `n apă, iar de atunci “nu se știe nimic de dânsul”. În prezent, omul de afaceri este cercetat pentru omor alături de ginerele său, Cornel Șelaru. Surse din cadrul anchetei susțin că există indicii temeinice că cei doi au mutat cadavraul ciobanului `ncercând să facă `n așa fel `ncât moartea ciobanului să pară un accident stupid, acest lucru probând intenția clară de a trece peste bietul om cu mașina.

Acuzații grave îi sunt aduse unui cunoscut om de afaceri din județul Vaslui. Emil Savin și ginerele său, Cornel Șelaru, sunt acuzați că ar fi călcat cu mașina un cioban, iar pe altul l-ar fi bătut, după ce i-au găsit cu oile pe un lan de grâu care le apaținea. În urma incidentului, unul dintre ciobani a murit. Omul de afaceri și ginerele său sunt cercetați în libertate. Anchetatorii urmează să stabilească dacă în acest caz a fost vorba despre un accident sau despre un gest premeditat, dar și cine se afla la volanul autoturismului.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Sunt necesare mai multe investigații și administrări de probe pentru lămurirea situației de fapt, pentru a vedea exact în ce împrejurări s-a petrecut fapta”, a declarat procurorul criminalist Alice Ruja, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Surse din cadrul anchetei susțin că există indicii că Savin și Șelaru au mutat trupul ciobanului din locul `n care acesta a fost călcat mortal cu autoturismul. Aceștia au pus trupul ne`nsuflețit `ntr-un alt loc, care i-ar fi ajutat să confirme mai ușor povestea unui accident stupid. În cazul `n care această pistă se va dovedi reală, odată cu ea se va proba și intenția clară de a-l lovi pe bietul om.

A `mpușcat pe unul!”

Teodora Guriță, mama vitregă a ciobanului decedat, este de părere că lui Emil Savin nu i se va `ntâmpla nimic.Era un suflet de copil. Vă spun drept, nevinovat l-a omorât. Nu va păți nimic. Vă spun eu că nu i se va `ntâmpla nimic”, a declarat Teodora Guriță. Mai mult, ea spune că teorie ei se bazează pe faptul că Savin a mai comis astfel de atrocități și a rămas nepedepsit: “El are mai multe făcute și nu a pățit nimic. Acum doi ani, a `mpușcat pe unul și tot așa, nu s-a `ntâmplat nimic”.

Și localnicii spun că incidentul de săptămâna trecută nu este singular pentru Emil Savin. A mai prins unul la pește, că are o fermă piscicolă aici și l-a luat, l-a vârât într-o plasă și l-a azvârlit în apă. Nu se știe nimic de dânsul”, susține un alt localnic.

Avocatul omului de afaceri a refuzat să vorbească despre acuzațiile care îi sunt aduse clientului său.  

Firul eveneimentelor

Totul s-a întâmplat miercurea trecută, `n comuna Blăgești din județul Vaslui, pe una din proprietățile omului de afaceri Emil Savin. Martorii spun că bărbatul s-a enervat când a văzut doi ciobani care își pășteau oile într-unul din lanurile sale de grâu. Era în mașină cu ginerele său și au încercat să-și facă singuri dreptate.

Potrivit declarației lui Ilie Hurduc, coleg de-al ciobanului decedat, Emil Savin, administratorul SC Transmir SRL, care se afla în mașină cu ginerele său, i-ar fi urmărit cu mașina și i-ar fi bătut, pe motiv că se aflau cu oile pe fondul său de vânătoare.

„Unul dintre bărbați s-a dat jos din mașină, mi-a spus să las jos bățul cu care păstoream oile și mi-a dat cu bastonul în cap și în coaste. Am fugit în stână, m-am ascuns în pod, unde am stat câteva minute. După aceea, am auzit cum au trecut cu mașina printre oi și l-au prins pe colegul meu și l-au bătut. Ei spun că l-au lovit din greșeală, că el ar fi dormit în grâu, dar nu e așa”, susține Ilie Hurduc.

De cealaltă parte, omul de afaceri susține că la volanul mașinii s-ar fi aflat ginerele său și că bărbatul decedat a fost lovit cu mașina în mod accidental.

Ciobanul lovit cu mașina a murit pe loc și a fost adus la spital chiar de omul de afaceri. Acesta le-a spus polițiștilor că l-a lovit din greșeală cu mașina pe câmp. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui s-a autosesizat. Cadavrul bărbatului a fost dus laInstitutul de medicină legală pentru a stabili cauza exactă a morții.

Alex SAVA

După incidentul de săptămâna trecută, localnicii din Blăgești vin cu alte acuzații la fel de grave la adresa patronului Transmir, Emil Savin. Mama vitregă a ciobanului decedat susține că, `n urmă cu doi ani, Savin ar fi `mpușcat un om și că a scăpat nepedepsit. Un alt localnic povestește despre o altă crimă abominabilă: un om prins la pescuit pe una dintre bălțile de la ferma piscicolă aparținându-i controvrsatului om de afaceri a fost `nfășurat `ntr-o plasă de pescuit și aruncat `n apă, iar de atunci “nu se știe nimic de dânsul”. În prezent, omul de afaceri este cercetat pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile