Home » Social » Șomeri de lux

Șomeri de lux

Pentru unii vasluieni, să fii șomer reprezintă o mare bucurie, având în vedere că sunt persoane înregistrate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui care încasează lună de lună peste 1.100 de lei. Acestea au lucrat în domeniul agricol sau în comerț, iar odată disponibilizate ajutorul de șomaj le-a adus un venit substanțial.

Potrivit datelor AJOFM Vaslui, 10 șomeri din județ primesc lunar indemnizații ce depășesc 1.140 de lei.

„Cea mai mare indemnizație de șomaj plătită de AJOFM este de 1.560 de lei. Șomerul provine din mediul privat. A lucrat în domeniul zootehnic. Cuantumul indemnizației se calculează indexând 75% din indicatorul social cu un anumit procent din media salariilor pe ultimele luni”, se arată într-un raport al AJOFM Vaslui.

Numărul șomerilor de lux este însă infim față de cel al persoanelor care primesc o indemnizație de șomaj de cel mult 500 de lei. Astfel, din numărul total de șomeri înregistrați în județ, 20% nu primesc indemnizații mai mari de 500 de lei pe lună. În județul Vaslui sunt peste 14.000 de șomeri, rata șomajului fiind de 9,12%, cea mai mare din țară.

Vasluienii susțin că diferențele sunt firești și că fiecare trebuie să primească atât cât a cotiza.

„A cotizat mai mult, are bani mai mulți. Eu am salariul mediu pe economie și dacă, ferească Dumnezeu, ajung șomer, mă așteaptă o amărâtă de indemnizație de câteva sute de lei”, ne-a declarat un vasluian.

Pentru unii vasluieni, să fii șomer reprezintă o mare bucurie, având în vedere că sunt persoane înregistrate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui care încasează lună de lună peste 1.100 de lei. Acestea au lucrat în domeniul agricol sau în comerț, iar odată disponibilizate ajutorul de șomaj le-a adus un venit substanțial. Potrivit datelor AJOFM Vaslui, 10 șomeri din județ primesc lunar indemnizații ce depășesc 1.140 de lei. „Cea mai mare indemnizație de șomaj plătită de AJOFM este de 1.560 de lei. Șomerul provine din mediul privat. A lucrat în domeniul zootehnic. Cuantumul indemnizației se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: