Home » Social » Activități dedicate Zilei împotriva violenței asupra copilului

Activități dedicate Zilei împotriva violenței asupra copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui își propune să marcheze Ziua împotriva violenței asupra copilului în România, aniversată pe data de 5 iunie, prin activități de interes public, activități cu rol în diseminarea informațiilor tematice, a modalităților de prevenire și asupra rețelei intervenționale de la nivelul județului Vaslui.

Mai exact, evenimentele tematice derulate în Vaslui și Bârlad pe data de 5 iunie vizează implicarea a câte două clase de elevi (cu 50 copii la Vaslui, 65 copii la Bârlad) în activități ludice/psihosociale de grup cu rol în prevenirea primară a tuturor formelor de abuz, ce sprijină copiii în îmbunătățirea stării lor emoționale și oferă un cadru pozitiv învățării non-formale, deoarece presupune relaționare, adaptare la acțiunile unitare ale echipei, respectarea benevolă a regulilor, cooperare și încurajare.

Pentru data de 5 iunie 2014, DGASPC Vaslui va colabora cu Primăria Vaslui și Primăria Bârlad pentru alocarea în folosință exclusivă a parcurilor de joacă centrale, respectiv cu școlile nr. 6 și nr. 8 din Vaslui, și Școala nr. 8 Bârlad. Cele două activități tematice se vor desfășura simultan în Vaslui – Parcul Copou și în Bârlad – Grădina Publică, începând cu ora 11.00”, ne-a spus Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Adriana ȘUȘNEA

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui își propune să marcheze Ziua împotriva violenței asupra copilului în România, aniversată pe data de 5 iunie, prin activități de interes public, activități cu rol în diseminarea informațiilor tematice, a modalităților de prevenire și asupra rețelei intervenționale de la nivelul județului Vaslui. Mai exact, evenimentele tematice derulate în Vaslui și Bârlad pe data de 5 iunie vizează implicarea a câte două clase de elevi (cu 50 copii la Vaslui, 65 copii la Bârlad) în activități ludice/psihosociale de grup cu rol în prevenirea primară a tuturor formelor de abuz, ce sprijină…

Review Overview

User Rating: Be the first one !