Home » World » NATO va lua măsuri suplimentare pentru APĂRAREA statelor est-europene, "de la Marea Baltică la Marea Neagră și Mediterană"

NATO va lua măsuri suplimentare pentru APĂRAREA statelor est-europene, "de la Marea Baltică la Marea Neagră și Mediterană"

Miniștrii Apărării ai statelor membre NATO au stabilit, marți, că sunt necesare măsuri suplimentare pentru oferirea de asigurări în materie de apărare, pe termen lung, aliaților din Europa de Est preocupați de criza ucraineană și de politicile Rusiei.

„Am decis să continuăm apărarea colectivă în cadrul NATO, prin suplimentarea patrulelor aeriene și maritime și prin exerciții de antrenament. De la Marea Baltică la Marea Neagră și la Marea Mediterană”, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, la finalul primei zile a reuniunii de la Bruxelles.

Rasmussen a precizat că toate măsurile decise sunt conforme cu Actul fondator al relațiilor NATO-Rusia, semnat în 1997.

NATO și Rusia „nu se consideră adversari”, iar Alianța se angajează să nu trimită arme nucleare sau efective de luptă substanțiale pe teritoriile noilor state membre din Europa de Est, a subliniat Rasmussen, citat de AFP.

Sursa: mediafax.ro

Miniștrii Apărării ai statelor membre NATO au stabilit, marți, că sunt necesare măsuri suplimentare pentru oferirea de asigurări în materie de apărare, pe termen lung, aliaților din Europa de Est preocupați de criza ucraineană și de politicile Rusiei. "Am decis să continuăm apărarea colectivă în cadrul NATO, prin suplimentarea patrulelor aeriene și maritime și prin exerciții de antrenament. De la Marea Baltică la Marea Neagră și la Marea Mediterană", a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, la finalul primei zile a reuniunii de la Bruxelles. Rasmussen a precizat că toate măsurile decise sunt conforme cu Actul fondator al…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: