Home » Justitie » A omorât doi tineri, dar a fost condamnat cu suspendare!

A omorât doi tineri, dar a fost condamnat cu suspendare!

Șoferul din comuna Fruntișeni care, pe 1 decembrie 2013, a omorât doi tineri, pasageri în mașina pe care o conducea, a fost condamnat, ieri, de magistrații bârlădeni. Aceștia au considerat că este suficient că a stat în arest preventiv jumătate de an, așa că l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

De Ziua Națională a României, Sebastian Dragoș Mocanu (29 ani), din Fruntișeni, aflat la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Vito, în care mai erau încă șapte tineri din aceeași localitate, a provocat un groaznic accident rutier. Pe Drumul Comunal 73C, între satele Fruntișeni și Grăjdeni, într-o curbă ușoară la stânga, Mocanu, „îmbibat” de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, mașina intrând în coliziune frontală cu un cap de pod din beton, după care s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a drumului. În urma impactului, Florin Azamfirii (22 ani) și Andrei Nechita (18 ani) au murit pe loc, Cătălin Petcu (19 ani) și Daniel Anton (24 ani) au fost răniți grav, iar Dan Verga (20 ani), Viorel Azamfirii (21 ani) și Viorel Răzmeriță (29 ani) s-au ales cu leziuni mai ușoare.

Șoferul vinovat de accident a fost cercetat în stare de arest preventiv și, ulterior, judecat, pentru infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Ieri, la mai bine de șase luni de la producerea tragicului accident, magistrații Judecătoriei Bârlad l-au condamnat pe Mocanu la trei ani de închisoare. Din păcate pentru familiile victimelor, în afară de cele șase luni în arest, șoferul vinovat de moartea a doi prieteni nu va mai petrece nicio zi în închisoare, întrucât a fost condamnat cu suspendare. În hotărârea judecătorească se prevede că individul va fi supravegheat în următorii patru ani, timp în care nu mai poate comite nicio infracțiune. În caz contrar, la respectiva condamnare i se va adăuga și cea de față, exceptând perioada deja executată, care se scade din pedeapsa de trei ani de închisoare. Nu în ultimul rând, instanța a dispus „punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 78 emis la data de 02.12.2013 de Judecătoria Bârlad”.

Reamintim că accidentul s-a produs pe 1 decembrie 2013, în jurul orei 20.20. Mocanu se îndrepta din direcția Grăjdeni către Fruntișeni, după ce, câteva ore mai devreme, petrecuse alături de ceilalți șapte tineri cu gratar și multă bere. După ce au băut bine, tinerii au decis să meargă în satul alăturat, în speță Grăjdeni. Acolo, într-un bar, șoferul a intrat în conflict cu niște indivizi, fapt pentru care s-au hotărât să urce în mașină și să plece înapoi în Fruntișeni. Numai că, după câteva minute, au intrat cu mașina în capul de pod și s-au răsturnat. Deși la fața locului au ajuns mai multe ambulanțe, în cazul celor doi tineri nu s-a putut face nimic, întrucât decedaseră pe loc. În schimb, pe ceilalți cinci răniți i-au dus la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Întrucât Cătălin Petcu, diagnosticat cu traumatism la coloana cervicală, și Daniel Anton, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial, erau în stare gravă, medicii bârlădeni au dispus transferul imediat la Clinica de Neurochirurgie din Iași. Ceilalți trei răniți au rămas la spitalul bârlădean. Este vorba despre Dan Verga, diagnosticat cu fractură deschisă gamba dreaptă, Viorel Azamfirii, diagnosticat cu o contuzie toraco-abdominală și contuzie coapsa stângă, și Viorel Răzmeriță, diagnosticat cu o contuzie lombaro-abdominală stângă. Șoferul vinovat a scăpat cel mai ușor, neavând nevoie de internare. În momentul producerii accidentului, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,99mg/l alcool pur în aerul expirat.

Adriana ȘUȘNEA

Șoferul din comuna Fruntișeni care, pe 1 decembrie 2013, a omorât doi tineri, pasageri în mașina pe care o conducea, a fost condamnat, ieri, de magistrații bârlădeni. Aceștia au considerat că este suficient că a stat în arest preventiv jumătate de an, așa că l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. De Ziua Națională a României, Sebastian Dragoș Mocanu (29 ani), din Fruntișeni, aflat la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Vito, în care mai erau încă șapte tineri din aceeași localitate, a provocat un groaznic accident rutier. Pe Drumul Comunal 73C, între satele Fruntișeni și Grăjdeni, într-o curbă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

2 comments

  1. NUMAI LA NOI SE POT LUA ASA DECIZII SA MERGI LA VOLAN CU 0,90% SI SA PRIMESTI 3 ANI CU SUSPENDARE NICI MACAR NU FACE PUSCARIE SI A OMORIT DOI COPIII CUMINTI CU UN MARE VIITOR IN FATA, OARE CEA CARE L-A JUDECAT DOAMNE OARE NU S-A GANDIT LA MAMELE CARE LE-A MURIT COPIII ASTEA CU SIGURANTA NU S-A GINDIT, SA OMORI DOI COPIII SI SA NU PATESTI NIMIC E CEVA IN TARA ASTA FRUMOASA .

  2. Didita Gheltu

    …..si era si beat….. cred ca a fost judecat de una precum Catalina Radulescu care da niste hotariri de tot rahatul…..