Home » Sport » Atletă CSS Bârlad, dublă campioană națională

Atletă CSS Bârlad, dublă campioană națională

Pentru prima dată în istoria Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, o atletă legitimată aici a cucerit două titluri de campioană națională în cadrul aceluiași concurs. Este vorba despre Mihaela Petrea, care și-a revendicat medaliile de aur la probele de 1.500 și 3.000 metri.

Premieră absolută reușită, la finele săptămânii trecute, de un sportiv din cadrul CSS Bârlad, secția de Atletism. În cadrul Campionatului Național Școlar, adresat exclusiv atleților de la cluburile sportive școlare și liceele cu program sportiv din țară, Mihaela Petrea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la două probe. Atleta a cucerit titlul de campioană națională în cursa de 1.500 metri și cea de 3.000 metri.

„Niciodată nu mi s-a mai întâmplat să câștig două probe într-un concurs. Este o noutate absolută, așa că suntem foarte bucuroși de rezultatele obținute. Cred că o putem numi pe Mihaela «regina semifondului». Mai avem câteva etape în acest sezon competițional, însă, din păcate, nu am îndeplinit baremul pentru a ne califica la Campionatul Mondial din Statele Unite. Oricum, sunt foarte mulțumit de rezultatele de la acest concurs”, ne-a spus prof. Lucian Bolgar, antrenor în cadrul CSS Bârlad.

Competiția sportivă s-a desfășurat la București, în sala Lia Manoliu, iar CSS Bârlad a participat cu patru atleți, la mai multe probe. Pe lângă Mihaela Petrea, din lotul deplasat la București au mai făcut parte Dan Onu, Andrei Bostaca și Cosmin Stan, toți antrenați de profesorul Lucian Bolgar. Aceștia au alergat în probele de 400, 800, 1.500, 3.000 și 5.000 de metri. Din păcate însă, numai Mihaela Petrea a reușit să urce pe podium. Dintre ceilalți trei atleți, cel care a obținut cel mai bun rezultat este Dan Onu, în cursa de 400 metri, care s-a clasat pe locul VI. Andrei Bostaca și Cosmin Stan au alergat la probele de 1.500, respectiv 5.000 metri, însă au ieșit pe locul VIII.

Adriana ȘUȘNEA

Pentru prima dată în istoria Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, o atletă legitimată aici a cucerit două titluri de campioană națională în cadrul aceluiași concurs. Este vorba despre Mihaela Petrea, care și-a revendicat medaliile de aur la probele de 1.500 și 3.000 metri. Premieră absolută reușită, la finele săptămânii trecute, de un sportiv din cadrul CSS Bârlad, secția de Atletism. În cadrul Campionatului Național Școlar, adresat exclusiv atleților de la cluburile sportive școlare și liceele cu program sportiv din țară, Mihaela Petrea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la două probe. Atleta a cucerit titlul de campioană…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: