Home » Sanatate » Autoritățile sanitare se încăpățânează să ne injecteze fetițele cu otrăvuri – Se reia genocidul!

Autoritățile sanitare se încăpățânează să ne injecteze fetițele cu otrăvuri – Se reia genocidul!

Din toamnă, oficialii Ministerului Sănătății intenționează să reia campania de vaccinare înpotriva cancerului de col uterin. Aceasta ar fi cea de-a treia încercare de implementare a programului, după eșecurile din 2008 și 2009, când au fost achiziționate vaccinuri de peste 23 de milioane de euro, care au expirat în depozitele direcțiilor de sănătate publică. Testele clinice au arătat că cele două produse împotriva cancerului de col uterin – Silgard și Cervarix – au foarte multe efecte secundare, începând de la o simplă cefalee și ajungând până la infertilitate, paralizie parțială sau toată și chiar deces. În SUA s-au raportat câteva zeci de decese, motiv pentru care folosirea produsului Silgard a fost intrzisă în unele state. După Austria, în 2008, și Japonia a renunțat, anul trecut, la acest vaccin și se pare că-i vor urma alte state din Europa Centrală și de Est. În aceste condiții, este de neînțeles de ce reprezentanții Ministerului Sănătății insistă așa de mult asupra campaniei de vaccinare cu aceste produse controversate. Se cheltuie zeci de milioane de euro în încercarea disperată de a ne transforma copilele în cobaii Europei, în vreme ce bolnavii internați în spitale își cumpără singuri medicamentele și materialele sanitare necesare vindecării, iar medicii intră în sălile de operație cu catgut cumpărat din banii proprii în buzunare. Miza acestei promovării îndârjite a acestei campanii ne este necunoscută, dar poate fi ușor bănuită.

Prima camapanie de vaccinare gratuită împotriva cancerului de col uterin a fost implementată în România în 2008, fiind vizate fetițele din grupa de vârstă 12-14 ani. Produsele cu care ar fi urmat să se facă facă vaccinarea, Silgard și Cervarix, au fost protagonistele mai multor scandaluri la nivel internațional, după ce s-a anunțat decesul unor adolescente cărora li s-au administrat. Acest fapt, coroborat cu lipsa oricărei informații la nivel local, a făcut ca inițiativa de vaccinare să fie un fiasco total. Era firesc să se întâmple așa, din moment ce medicii care trebuiau să administreze cele două produse nu aveau nicio informație oficială despre gradul lor de utilitate ori despre posibilele reacții adverse, iar ori de câte ori venea vorba despre vaccin Ministerul Sănătății nu făcea decât să dea publicității niște statistici alarmiste privind evoluția cazurilor de cancer de col uterin, fără a vobi însă despre siguranța vaccinării cu Silgard sau Cervarix.

În concluzie, din cele aproximativ 5.500 de adolescente catagrafiate la nivelul județului Vaslui, doar puțin peste 200 au participat la prima etapă a vaccinării (vaccinul se administrează în trei doze, la interval de circa două luni între ele), majoritatea renunțând să mai participe și la celelalte etape.

Ministerul Sănătății: „Dacă voi nu vreți, noi vrem!”

La începutul anului 2009 s-a reunuțat la această inițiativă, urmând ca ea să fie reluată în luna septembrie a aceluiași an. Până atunci, însă, medicul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătății, intenționa ca această campanie să fie inclusă cumva în calendarul național de vaccinare. Un fel de „Dacă voi nu vreți, noi vrem” adresat părinților. Cum nici până atunci nu apăruseră informații liniștitoare despre cele două produse – Silgard și Cervarix – decizia lui Streinu Cercel a stârnit mari controverse, drept pentru care s-a revenit asupra deciziei și s-au dispus campanii de informare în rândul părinților. Astfel, au avut loc mai multe ședințe cu părinții în cadrul unui parteneriat între Ministerul Sănătății și cel al Educației. Bineînțeles, ședințele nu au avut rol consultativ.

„Ne-au chemat la o ședință și ne-au dat să semnăm niște hârtii precum că suntem de acord cu vaccinarea fetelor împotriva cancerului de col uterin. Citisem pe internet câte ceva asta și am văzut că se vorbea și despre decese. Am întrebat cine garantează că produsele sunt sigure sau cine răspunde în cine răspunde în cazul în care apar reacții adverse. Nimeni nu a putut să-mi răspundă, drept pentru care nu am fost de acord”, ne-a declarat Corina Popa.

În încercarea disperată de a folosi dozele de vaccin achiziționate anterior, Ministerul Sănătății a decis extinderea vârstei grupului țintă până la 24 de ani. Cu toate acestea, nici atunci campania nu a avut succes. Urmările? Numai în depozitele Direcției de Sănătate Publică Vaslui au expirat peste 5.000 de doze de vaccin, cu o valoare de circa 15 miliarde de lei vechi (sumă echivalentă cu aproape jumătate din bugetul lunar al Spitalului Județean Vaslui!).

Silgard, interzis în mai multe țări

În 2008, Austria a refuzat să recomande vaccinarea anti-HPV (human papiloma virus, responsabil de cancerul de col uterin). În iunie 2013, și Japonia a decis același lucru, după ce s-au primit sute de legate de proasta siguranță a acestor vaccinuri care stârnesc de fapt controverse peste tot în lume. În această țară, vaccinarea a început să fie finanțată în 2010 de autorități. Au fost vaccinate mai mult de trei milioane de fete cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani, fiind înregistrate 1.968 notificări de efecte secundare, dintre care mai multe cazuri de dureri cronice, precum și fenomene de amorțeală și insensibilitate.

Un grup de experți a fost înființat de Minister pentru a investiga această situație. Potrivit acestora, o relație de cauzalitate între aceste cazuri și vaccinarea nu poate fi pur și simplu exclusă, mai rău, este chiar „foarte posibilă”.

În SUA, unde Silgard este comercializat din 2006 și unde Cervarix, a ajuns și el pe piata la scurt timp după, cifrele oficiale de semnalare a efectelor indicau la sfârșitul lui aprilie 2013 nu mai puțin de 136 de decese și aproximativ 30.000 de efecte secundare, dintre care prea multe spitalizari si sechele ireversibile. Tot anul trecut, guvernul american a plătit aproape șase milioane de dolari cu titlu de despăguri, împărțite între 49 familii ale victimelor, incluzând două decese în urma acestei vaccinări.

Suntem cobaii Europei?

În India, studii clinice privind Silgard și Cervarix au fost întrerupte ca urmare a producerii unui număr anormal de mare de efecte secundare și de decese în rândul participanților. O plângere a fost chiar depusă în fața Curții Supreme a țării, în urma efectelor acestor vaccinuri asupra fetelor sărace, folosite drept cobai.

Potrivit unei foarte solide meta-analize a unor cercetatori canadieni si publicată în decembrie 2011 în Annals of Medicine, raportul risc / beneficiu și cost / beneficiu al acestor două vaccinuri este în mod clar negativ. Pentru a ajunge la această concluzie, autorii au parcurs peste o sută de alte studii cu privire la aceste vaccinuri. Ei subliniază, de exemplu, că un vaccin cum ar fi Silgard a produs un număr de efecte secundare de trei ori mai mare decat toate celelalte vaccinuri din programul american reunite, sau că Cervarix a dus la multiplicarea de 6 până la 24 de ori a efectelor secundare în comparație cu toate celelalte vaccinuri din programul britanic, luate individual. Aceste cifre sunt suficiente pentru a arăta că există o problemă majoră de securitate cu aceste vaccinuri.

Având în vedere aceste aspecte, este de neînțeles de ce oficialii Ministerului Sănătăți din România se încăpătânează să implementeze această campanie de vaccinare. Pe lângă faptul că se cheltuie zeci de milioane de euro pe vaccinurile care, cel mai probabil, vor rămâne neutilizate, surse din sistemul sanitar vorbesc despre studii clinice plătite cu bani grei. Altfel spus, despre transofmarea copiilor noștri în cobai, lucru pentru care mai-marii sănătății au cu siguranță o miză. Și încă una foarte mare!

Ce spun specialiștii despre vaccinul anti-HPV

Acest vaccin a fost asociat cu mai multe decese violente în rândul tinerelor fete, până atunci în stare foarte bună de sănătate, care au fost găsite moarte în patul lor, în baie, sau de exemplu pe podeaua din bucătărie. Decese cauzate de stop cardiac, de embolie, de accident vascular cerebral, etc.

Silgard contine aluminiu, o substanță cunoscută ca fiind toxică pentru sistemul nervos central, dar care se dovedește a fi și cancerigenă, după se prezintă într-un reportaj realizat de France 3 (poate fi urmărit aici: http://www.youtube.com/watch?vâig3Qa0R1ujw&featureâplayer_embedded). În plus, vaccinul conține borat de sodiu (numit și „Borax”), care este un compus folosit în otrava de șobolani. Borat de sodiu ar trebui să fie în mod normal însoțit de celebrul logo cap de mort în conformitate cu legislația europeană și de referințele R60 și R61, care înseamnă că acesta este toxic pentru fertilitate și pentru dezvoltarea copilului în timpul sarcinii.

De altfel, în acest sens, câțiva cercetatori au publicat în 2012 în British Medical Journal, cazul unei fete la care vaccinul Silgard a indus o stare de menopauza precoce, cu distrugerea tesutului ovarian. Cercetatorii au precizat foate clar că au exclus toate celelalte cauze posibile,nelăsând astfel nici un dubiu asupra rolului dramatic al vaccinului tetravalent Silgard. În plus, au menționat în publicația lor că studii suplimentare sunt urgent necesare pentru ca mult mai multe alte cazuri, ar putea exista. Cât de multe fete vaccinate cu Silgard dar de multe ori luând și pilula, nu-și vor da seama prea târziu, atunci când vor încearca să aibă copii, că sunt sterile? Se vor gândi ele atunci să facă legătura cu vaccinul?

În compoziția Silgardului intră:
– 150 mcg Polysorbat 80. Această substanță provoacă infertilitate, atacă sistemul imunitar și poate provoca decesul. Administrată femeilor însărcinate le poate provoca avorturi spontane. Mai multe studii medicale din întreaga lume confirmă faptul că această substanță este un agent sterilizator, poate provoca apariția mutațiilor genetice și a cancerului.
– 675 mcg de Aluminiu. Este cunoscut gradul mare de toxicitate a acestei substanțe. Aluminiul afectează sistemul nervos al persoanelor cărora le este administrat și atunci când cei vaccinați ajung la vârste înaintate, constituie un factor de risc pentru apariția demenței Altzheimer. Aluminiul provoacă degenerarea permanentă a celulelor nervoase.
– 105 mcg de Sodium Borat. Studiile științifice cataloghează această substanță ca o otravă deosebit de periculoasă. Ea a fost folosită în trecut pentru dezinfecție până când a survenit moartea persoanelor care intrau în contact cu substanța. Efectele adverse ale sodiului borat sunt: starea de vomă, diareea, urticarea, problemele respiratorii, dureri de cap și insomnii, febră, scăderea tensiunii, scăderea urinării, spasme ale mușchilor faciali, tremur al mâinilor și picioarelor, stare de confuzie mentală, convulsii și comă. Efectele pe termen lung nu sunt cunoscute, deoarece până de curând Sodium borat era considerat suficient de otrăvitor ca să se mai pună problema folosirii lui în alimentație sau în industria farmaceutică.

Studiile afirmă că la acest moment nu se cunoaște dacă Silgard are efecte pe termen lung asupra fertilității. Din moment ce vaccinul a fost scos pe piață abia în 2006, s-ar putea să treacă ani buni până se vor observa efectele pe termen lung. Nu au putut fi ignorate așa ușor reacțiile adverse apărute, unele chiar foarte severe. Câteva dintre cele mai grave sunt pierderile de sarcină (conform VAERS din 77 de femei care au primit vaccinul Silgard în timp ce erau gravide, 33 au avut reacții adverse, de la avort spontan pană la anomalii fetale), apariția unei boli neurologice rare, sindromul Guillain-Barré și moartea. În cazul sindromul Guillain-Barré, în câteva zile pacientul poate să ajungă de la niște banale înțepături și furnicături în degete la paralizia completă, fiind necesară internarea sa la o secție de terapie intensivă pentru a-i putea fi asigurată în primul rând funcția respiratorie. Urmează apoi o stare de platou de la câteva săptămâni la câteva luni în care pacientului trebuie să-i fie asigurate toate funcțiile vitale pe cale artificială. Dacă pacientul reușește să depășească starea de platou, el trece apoi în faza de recuperare, care poate să dureze de la câteva luni la câțiva ani, pacientul fiind nevoit să reînvețe să-și folosească fiecare mușchi.

Alex SAVA

Din toamnă, oficialii Ministerului Sănătății intenționează să reia campania de vaccinare înpotriva cancerului de col uterin. Aceasta ar fi cea de-a treia încercare de implementare a programului, după eșecurile din 2008 și 2009, când au fost achiziționate vaccinuri de peste 23 de milioane de euro, care au expirat în depozitele direcțiilor de sănătate publică. Testele clinice au arătat că cele două produse împotriva cancerului de col uterin – Silgard și Cervarix – au foarte multe efecte secundare, începând de la o simplă cefalee și ajungând până la infertilitate, paralizie parțială sau toată și chiar deces. În SUA s-au raportat câteva…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: