Home » World » G7 îndeamnă Rusia să înceteze "destabilizarea" Ucrainei: "Suntem pregătiți să aplicăm SANCȚIUNI suplimentare"

G7 îndeamnă Rusia să înceteze "destabilizarea" Ucrainei: "Suntem pregătiți să aplicăm SANCȚIUNI suplimentare"

Statele din cadrul G7 au cerut Rusiei să înceteze acțiunile care au scopul „destabilizării” Ucrainei, afirmând că în caz contrar ar putea adopta noi sancțiuni.

„Anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, acțiunile de destabilizare în estul Ucrainei sunt inacceptabile și trebuie să înceteze”, au subliniat într-un comunicat liderii celor șapte mai industrializate țări, la sfârșitul unui dineu comun. „Suntem pregătiți să intensificăm sancțiunile țintite și să punem în aplicare sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, dacă evenimentele vor necesita” aceste măsuri, au adăugat ei. „Îndemnăm Rusia să recunoască rezultatele alegerilor” prezidențiale din Ucraina, organizate pe 25 mai, „să finalizeze retragerea forțelor militare de la frontiera ruso-ucraineană și să oprească afluxul de armament și insurgenți” spre Ucraina”, au cerut liderii G7, subliniind că Moscova trebuie „să-și utilizeze influența de care dispune în rândul separatiștilor înarmați, pentru a-i determina să lase armele los și să înceteze violențele”. De asemenea, G7 „încurajează autoritățile ucrainene să mențină o poziție echilibrată în continuarea operațiunilor pentru restabilirea legii și a ordinii” în estul țării. Potrivit președintelui francez, François Hollande, „G7 consideră că dialogul și o detensionare a situației trebuie să fie încurajate”. Hollande a confirmat că în cursul dineului la care au participal liderii G7, „au fost abordate măsurile (care vor fi) luate în cazul unor evenimente grave”, și a menționat că noile sancțiuni „ar putea fi adoptate în cazul unor deficiențe majore”. Întrebat cu privire la o posibilă întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Petro Poroșenko, care vor fi prezenți la ceremoniile organizate cu ocazia debarcării aliaților în Normandia, Hollande a afirmat: „Lăsați lucrurile să evolueze de la sine, pentru a vedea dacă vor avea loc contacte” între cei doi lideri.

Președintele rus, Vladimir Putin, a sugerat miercuri că este pregătit să discute cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, în Franța, cu ocazia ceremoniilor organizate de Ziua Debarcării. „Eu nu voi evita pe nimeni”, a declarat Putin într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 și postului tv TF1.

La rândul său, Poroșenko, care se va întâlni zilele următoare cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, nu exclude posibilitatea unei întrevederi cu Putin.

„Pentru moment, o întrevedere cu președintele Putin nu este prevăzută, dar nu exclud posibilitatea”, a explicat liderul ucrainean.

Sursa; mediafax.ro

Statele din cadrul G7 au cerut Rusiei să înceteze acțiunile care au scopul "destabilizării" Ucrainei, afirmând că în caz contrar ar putea adopta noi sancțiuni. "Anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, acțiunile de destabilizare în estul Ucrainei sunt inacceptabile și trebuie să înceteze", au subliniat într-un comunicat liderii celor șapte mai industrializate țări, la sfârșitul unui dineu comun. "Suntem pregătiți să intensificăm sancțiunile țintite și să punem în aplicare sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, dacă evenimentele vor necesita" aceste măsuri, au adăugat ei. "Îndemnăm Rusia să recunoască rezultatele alegerilor" prezidențiale din Ucraina, organizate pe 25 mai, "să finalizeze retragerea forțelor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: