Home » Sport » Bârlădeni, poftiți la Festivalul Mountain Bike!

Bârlădeni, poftiți la Festivalul Mountain Bike!

Duminică, bârlădenii cu vârste între 10 și 80 de ani se vor putea întrece în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Mountain Bike. În funcție de categoriile de vârstă, concurenții înscriși vor avea de parcurs între 1.500 și 15.000 metri, la final, cei mai buni urmând a fi răsplătiți cu diplome și premii.

Cea de-a VI-a ediție a concursului „Mountain bike festival” se va desfășura duminică, 8 iunie, și este organizată de Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în colaborare cu Grigoraș Sorin, specialist în orientare turistică și arbitru start-sosire. Doritorii se mai pot înscrie până pe 7 iunie, urmând ca, în dimineața zile de 8 iunie, între orele 09.00-10.30, să fie validate înscrierile. Startul va fi dat la ora 11.00, locul de plecare al cicliștilor fiind platoul de după „Cantonul Pădurarului” (Valea Seacă). Concurenții vor avea de parcurs un circuit ce cuprinde atât zonă împădurităși zonă deschisă cu dealuri, cât și zonă de câmpie.

Tot traseul va fi semnalizat cu hârtie colorată (roz) pentru a putea fi ușor de găsit. Vor putea participa atât fete cât și băieți, începând de la 10 ani și până la pensionari de 75-80 ani. Principala condiție impusă de organizatori este ca fiecare să aibă propria bicicletă, iar aceasta să fie în stare tehnică foarte bunăși adaptată pentru teren accidentat. Însă, concurenții trebuie să aibăși echipament de protecție (cască, mănuși, apărători pentru coate, pentru genunchi, etc.) și să fie sănătoși și apți pentru efort fizic.

„Categoriile sub 12 ani vor avea de parcurs un traseu de 1.500 metri (marcat foarte ușor), cei din categoriile 12-18 ani și peste 40 ani vor trebui să parcurgă un traseu de 8.000 metri (marcat tehnic), iar categoriile de peste 18 ani și sub 40 ani se vor întrece pe o distanță de 15.000 metri (marcat foarte tehnic). Primul start va fi la ora 11.00, la el urmând să participe cei din categoria 10-12 ani. În continuare, vor pleca în cursă cei din categoriile 12-14 ani, 14-16 ani și tot așa, până la cea mai mare categorie de vârstă. Pentru că am făcut pauză doi ani, acum ne propunem să organizăm această competiție ca proiect local inițiat de Clubul Copiilor Bârlad, însă de la anul, poate va fi județean sau interjudețean. Scopul acestuia este să luăm copiii din fața calculatoarelor și de pe stradăși să-i ducem să facă sport în aer liber”, ne-a spus Marius Gîmbuță, organizatorul competiției.

Înainte de competiție, toți concurenții sunt obligați să-și verifice bicicletele și să remedieze eventualele defecțiuni pâna la plecarea în cursă, iar la final, cei mai buni trei cicliști de la fiecare categorie vor fi răsplătiți cu diplome și premii acordate de sponsorul competiției. De asemenea, la categoria unde concurența va fi cea mai palpitantă, câștigătorul va primi o bicicletă.

Duminică, bârlădenii cu vârste între 10 și 80 de ani se vor putea întrece în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Mountain Bike. În funcție de categoriile de vârstă, concurenții înscriși vor avea de parcurs între 1.500 și 15.000 metri, la final, cei mai buni urmând a fi răsplătiți cu diplome și premii. Cea de-a VI-a ediție a concursului „Mountain bike festival” se va desfășura duminică, 8 iunie, și este organizată de Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în colaborare cu Grigoraș Sorin, specialist în orientare turistică și arbitru start-sosire. Doritorii se mai pot înscrie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile