Home » Invatamant » Calculatoare gratuite pentru 850 de elevi

Calculatoare gratuite pentru 850 de elevi

Cu o întârziere de câteva zile, miercuri după-amiază, Ministerul Educației a afișat lista elevilor ce vor beneficia de ajutorul acordat pentru achiziționarea unui calculator. La nivelul județului Vaslui, ajutorul „Euro 200” o vor primi doar 850 de elevi, adică tot atâția câți erau considerați eligibili după anchetele sociale. Ca în fiecare an, cei mai mulți provin din mediul rural, știut fiind că, în sate, venitul pe membru de familie este foarte mic sau inexistent, deci cu șanse mai mari. Problema este că, în funcție de configurația cerută de Minister pentru calculatoarele ce pot fi achiziționate în 2014, beneficiarii vor mai trebui să pună de la ei diferența de bani. Între 24 iunie și 30 iulie, beneficiarii pot solicita eliberarea bonurilor valorice pentru cumpărarea calculatorelor. Aceștia au la dispoziție până pe 31 august pentru a și le procura, urmând ca, până pe 20 septembrie, să depună copiile după facturi și procesele verbale de predare-primire.

Potrivit Ministerului Educației, la nivelul țării sunt 15.794 beneficiari, iar venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care s-a acordat ajutorul financiar a fost de 150 lei.

Cu o întârziere de câteva zile, miercuri după-amiază, Ministerul Educației a afișat lista elevilor ce vor beneficia de ajutorul acordat pentru achiziționarea unui calculator. La nivelul județului Vaslui, ajutorul „Euro 200” o vor primi doar 850 de elevi, adică tot atâția câți erau considerați eligibili după anchetele sociale. Ca în fiecare an, cei mai mulți provin din mediul rural, știut fiind că, în sate, venitul pe membru de familie este foarte mic sau inexistent, deci cu șanse mai mari. Problema este că, în funcție de configurația cerută de Minister pentru calculatoarele ce pot fi achiziționate în 2014, beneficiarii vor mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile