Home » Justitie » Condamnat cu suspendare după ce a omorât doi tineri

Condamnat cu suspendare după ce a omorât doi tineri

Șoferul unui microbuz implicat într-un grav accident rutier în Vaslui, soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altor șase, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, tânărul de 29 de ani aflat la volan având o alcoolemie de 2,00 la mie în momentul producerii accidentului.

Judecătoria Bârlad l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe Dragoș Sebastian Mocanu pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, după ce tânărul de 29 de ani a provocat un grav accident de circulație, soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altor șase.

O dată cu pronunțarea sentinței, magistrații bârlădeni au dispus „punerea de îndată în libertate a inculpatului”, care fusese arestat preventiv, tot de Judecătoria Bârlad, la o zi după producerea accidentului, respectiv pe 2 decembrie 2013. La baza hotărârii de arestare preventivă luată de magistrații bârlădeni la acea dată a stat rezultatul analizei probelor biologice prelevate de la conducătorul auto la scurt timp de la producerea accidentului, conform căruia șoferul avea o alcoolemie de două grame/litru alcool pur în sânge, adică de două ori și jumătate mai mare decât limita legală maxim admisă. Potrivit cercetărilor desfășurate de polițiști, Dragoș Sebastian Mocanu, aflat la volanul unui microbuz, a pierdut controlul asupra direcției într-o curbă ușoară la stânga, a intrat într-un cap de pod, după care mașina s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului comunal Grăjdeni – Fruntișeni.

În urma accidentului, doi tineri, de 18 și 22 de ani, au murit pe loc, iar alți cinci pasageri din microbuz, cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, au fost răniți, la fel ca și conducătorul microbuzului.

Inițial, polițiștii au spus că sunt patru persoane rănite, însă, în urma extinderii cercetărilor, au stabilit că mai existau două victime, care au fugit de la locul accidentului, acestea fiind găsite ulterior în localitatea Fruntișeni și transportate la spitalul din Bârlad.

Microbuzul implicat în accident era unul particular, fiind înmatriculat în străinătate. Toți pasagerii din mașină, la fel ca și conducătorul auto, erau din localitatea Fruntișeni, accidentul având loc la un kilometru de intrarea în sat.

Cei opt tineri petrecuseră toată ziua la iarbă verde de 1 Decembrie, iar la întoarcerea spre casă au mai oprit la o discotecă din localitatea Grăjdeni, unde au consumat băuturi alcoolice.

Șoferul unui microbuz implicat într-un grav accident rutier în Vaslui, soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altor șase, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, tânărul de 29 de ani aflat la volan având o alcoolemie de 2,00 la mie în momentul producerii accidentului. Judecătoria Bârlad l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe Dragoș Sebastian Mocanu pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, după ce tânărul de 29 de ani a provocat un grav accident de circulație, soldat cu moartea a doi tineri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: