Home » National » Cinci ONG-uri lanseaza un apel catre Parlament: Incetati sa mai fiti scut al coruptilor contra justitiei

Cinci ONG-uri lanseaza un apel catre Parlament: Incetati sa mai fiti scut al coruptilor contra justitiei

Un grup de 5 organizatii neguvernamentale solicita Parlamentului „sa nu mai blocheze justitia, refuzand constant cererile DNA de ridicare a imunitatii parlamentarilor acuzati de coruptie”. Acestea cer sa parlamentarilor romani sa nu mai puna piedici justitiei in dosarele in care sunt implicati colegii lor si sa voteze transparent, cu bilele la vedere, cererile DNA de ridicare a imunitatiii parlamentare.
Organizatiile semnatare ale apelului sunt Freedom House Romania, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Expert Forum, Centrul Roman pentru Politici Europene (CRPE) si Societatea Timisoara.
ONG-urile le cer, totodata, alesilor sa se abtina de la declaratii ce aduc atingere intereselor justitiei.
Semnatarii apelului noteaza ca Parlamentu respinge constant cererile DNA  de arestare preventiva sau de punere sub urmarire penala, redevenind „scutul parlamentarilor si al fostilor ministri – actuali parlamentari cercetati pentru coruptie”.
Printre exemplele de parlamentari investigati de DNA care au beneficiat de protectia colegilor lor „plasandu-se astfel deasupra legii”, dupa cum se precizeaza in document, se numara: Marius Isaila, Florin Popescu, Vlad Cosma, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre sau Ion Stan.
Organizatii sustin ca:
„Aceasta atitudine sfidatoare submineaza statul de drept si ne plaseaza in afara civilizatiei occidentale. Reprezinta, totodata, o tradare a intereselor Romaniei, fiind o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale intr-un context extern atat de framantat.
Importanti lideri politici continua sa intervina, prin declaratii publice, in actul de justitie. Astfel, premierul Victor Ponta se solidarizeaza public cu sefi de consilii judetene sau primari investigati pentru coruptie – Adrian Duicu (Mehedinti), Ion Prioteasa (Dolj), Radu Mazare (Constanta) – acuzand DNA ca face „dosare politice”.
La randul lor, lideri locali cercetati pentru coruptie sau conflict de interese, precum Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, cer desfiintarea institutiilor care ii investigheaza.”
Semnatarii cer parlamentarilor sa voteze cu bilele la vedere pentru ca electoratul sa stie cum se pozitioneaza alesii lor.

Sursa: hotnews.ro

Un grup de 5 organizatii neguvernamentale solicita Parlamentului "sa nu mai blocheze justitia, refuzand constant cererile DNA de ridicare a imunitatii parlamentarilor acuzati de coruptie". Acestea cer sa parlamentarilor romani sa nu mai puna piedici justitiei in dosarele in care sunt implicati colegii lor si sa voteze transparent, cu bilele la vedere, cererile DNA de ridicare a imunitatiii parlamentare. Organizatiile semnatare ale apelului sunt Freedom House Romania, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Expert Forum, Centrul Roman pentru Politici Europene (CRPE) si Societatea Timisoara. ONG-urile le cer, totodata, alesilor sa se abtina de la declaratii ce aduc atingere intereselor justitiei. Semnatarii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile