Home » National » Câți bani a câștigat Simona Halep la Roland Garros

Câți bani a câștigat Simona Halep la Roland Garros

Jucătoarea română Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, a disputat, sâmbătă, finala de la Roland Garros, în fața rusoaicei Maria Șarapova, locul 8 WTA și cap de serie numărul 7, aceasta fiind cea mai bună performanță din cariera sportivei din Constanța.

Halep, cap de serie numărul 4, a pierdut finala, fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Șarapova, însă prezența în ultimul act al competiției de la Paris a propulsat-o pe Halep pe locul 3 în clasamentul mondial la tenis feminin.

În plus, în urma disputării finalei, românca a fost recompensată cu un cec în valoare de 825.000 de euro și 1.300 de puncte WTA. De cealaltă parte, Șarapova a primit 2.000 de puncte și un premiu de 1.650.000 de euro.

„Am avut două săptămâni incredibile, e un turneu incredibil și sunt fericită că ați venit și m-ați susținut, vreau să le mulțumesc tuturor, românilor din tribune și celor din România, vă mulțumesc din inimă că ați fost alături de mine. Mulțumesc familiei, echipei mele, ați făcut o treabă foarte bună. Vă mulțumesc pentru susținere și pentru ce ați făcut în această săptămână. A fost prima mea finală de Grand Slam, sper să nu fie și ultima.”, a declarat Halep, în limba engleză, la festivitatea de premiere.

Finala de la Roland Garros, ediția 2014, a fost cea mai echilibrată și spectaculoasă din ultimii 13 ani și una dintre cele mai lungi din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori – mulți dintre ei români – prezenți în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluțiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

Sursa; mediafax.ro

Jucătoarea română Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, a disputat, sâmbătă, finala de la Roland Garros, în fața rusoaicei Maria Șarapova, locul 8 WTA și cap de serie numărul 7, aceasta fiind cea mai bună performanță din cariera sportivei din Constanța. Halep, cap de serie numărul 4, a pierdut finala, fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Șarapova, însă prezența în ultimul act al competiției de la Paris a propulsat-o pe Halep pe locul 3 în clasamentul mondial la tenis feminin. În plus, în urma disputării finalei, românca a fost recompensată cu un cec în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: