Home » Sport » Echipa U19 a CSS Bârlad, primul aur național la rugby

Echipa U19 a CSS Bârlad, primul aur național la rugby

Pentru prima dată de la înființare, echipa de rugby U19 din cadrul Clubului Sportiv școlar (CSS) Bârlad a reușit să câștige titlul de campioană națională. Performanța e cu atât mai importantă cu cât, până la acest rezultat, sportivii bârlădeni au învins echipe mult mai titrate.

Premieră absolută pentru echipa de rugby U19 din cadrul CSS Bârlad. Sâmbătă, sportivii bârlădeni au jucat finala Campionatului Național și au cucerit prima medalie de aur la această categorie de vârstă. Meciul s-a disputat cu LPS Focșani, scor final 29-19 (la pauză 10-12). Înainte însă, după campionatul regulat, la care au participat șapte echipe la nivel național, juniorii bârlădeni au participat la un play-off.

„Play-off-ul s-a jucat astfel: ocupanta locului I a jucat contra ocupantei locului IV, iar cea de pe locul II cu echipa de pe locul III. Noi am terminat campionatul regulat pe locul IV și am jucat semifinala cu LPS Constanța, care ieșise pe locul I, iar în cealaltă semifinală au jucat Steaua București și LPS Focșani. ~n urma celor două meciuri din semifinale, noi am bătut LPS Constanța cu scorul de 5-3, iar LPS Focșani a învins-o pe Steaua București cu scorul de 14-8. Finala mare am jucat-o cu LPS Focșani, pe care am învins-o cu scorul de 29-19”, ne-a declarat prof. Ciprian Popa, directorul CSS Bârlad.

Este primul titlu de campioană națională câștigat cu echipa la categoria U19, cea mai importantă medalie câștigată la juniori, întrucât este cea mai reprezentativă echipă de juniori. Mă bucur extraordinar de mult de acest titlu. Copiii s-au autodepășit, au jucat etapele de campionat regulat în două săptămâni, pe parcursul cărora s-a acumulat puțină oboseală, dar au reușit să treacă peste oboseală și să obțină acest minunat titlu. Mulțumim galeriei care ne-a susținut pe stadionul Ghencea și felicitări colectivului de copii și de antrenori! Este singura medalie care ne lipsea din palmares și e încununarea muncii băieților din ultimii 4-5 ani. Este cu atât mai importantă cu cât am reușit să câștigăm în fața unor echipe de renume în rugby precum Steaua, Metrorex sau Focșani”, ne-a spus prof. Ioan Harnagea, antrenorul juniorilor U19.

Adriana Șușnea

Pentru prima dată de la înființare, echipa de rugby U19 din cadrul Clubului Sportiv școlar (CSS) Bârlad a reușit să câștige titlul de campioană națională. Performanța e cu atât mai importantă cu cât, până la acest rezultat, sportivii bârlădeni au învins echipe mult mai titrate. Premieră absolută pentru echipa de rugby U19 din cadrul CSS Bârlad. Sâmbătă, sportivii bârlădeni au jucat finala Campionatului Național și au cucerit prima medalie de aur la această categorie de vârstă. Meciul s-a disputat cu LPS Focșani, scor final 29-19 (la pauză 10-12). Înainte însă, după campionatul regulat, la care au participat șapte echipe la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: