Home » Invatamant » Start unei noi tranșe de experți!

Start unei noi tranșe de experți!

Profesorii care aspiră la un fotoliu de director de școală sau de inspector școlar pot face primul pas. În intervalul 10 – 18 iunie, viitorii candidați sunt obligați să completeze un formular de selecție online pentru accederea în Corpul național de experți în managementul educațional.

Prin Ordinul de ministru nr. 3.366 din 29 aprilie 2014, se aprobă calendarul desfășurării concursului de selecție a cadrelor didactice constituirea Corpului național de experți în management educațional. Acesta este primul pas pe care trebuie să-l facă dascălii care vor ca, în următorii patru ani, să ocupe un post de director de școală sau de inspector școlar. Potrivit actului normativ, în primă fază, între 10 – 18 iunie, doritorii trebuie să completeze un formular de selecție online la adresa http://cneme.edu.ro/evaluare/. Ulterior, pe data de 18 iunie, se vor afișa listele cu candidații admiși la această etapă și care își vor putea depune la secretariatul Inspectoratului {colar Județean (ISJ) Vaslui portofoliul cu documente cerute prin metodologia concursului respectiv. Depunerea portofoliilor se va face la secretariatul ISJ Vaslui, în intervalul 19 – 20 iunie, urmând ca, între 24 – 26 iunie, să fie evaluate. În continuare, de pe 30 iunie și până pe 4 iulie, nemulțumiții de punctajele obținute vor putea depune contestații la sediul ISJ Vaslui, acestea urmând să fie soluționate între 7 – 8 iulie. După ce, pe 8 iulie, Ministerul va transmite rezultatele contestațiilor în teritoriu, inspectoratele școlare vor întocmi listele cu candidații promovați (9 – 10 iulie). În final, pe data de 11 iulie, ministrul Remus Pricopie va emite un ordin privind înscrierea cadrelor didactice promovate în Registrul național al experților în management educațional.

Condiții pentru participare

Potrivit metodologiei de organizare a concursului pentru experții în management educațional, prevăzut în Ordinul 5.549 publicat în Monitorul Oficial nr. 742 din 21 octombrie 2011, candidații trebuie să îndeplinească cumulativ anumite condiții. Ca doritorul să fie titular și să aibă cel puțin gradul didactic II, să fi obținut calificativul „Foarte Bine” în ultimii 4 ani și să nu fi fost sancționat disciplinar în anul școlar curent sunt doar câteva dintre ele. De asemenea, trebuie să facă dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educațional. Nu în ultimul rând, se pot înscrie dascălii care nu au fost lipsiți de dreptul de a ocupa o funcție de conducere sau de îndrumare și control în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală.

De menționat că, în total, în primele cinci serii de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului național de experți în management educațional, la nivelul județului Vaslui, au fost admiși 386 de experți.

Adriana ȘUȘNEA

Profesorii care aspiră la un fotoliu de director de școală sau de inspector școlar pot face primul pas. În intervalul 10 - 18 iunie, viitorii candidați sunt obligați să completeze un formular de selecție online pentru accederea în Corpul național de experți în managementul educațional. Prin Ordinul de ministru nr. 3.366 din 29 aprilie 2014, se aprobă calendarul desfășurării concursului de selecție a cadrelor didactice constituirea Corpului național de experți în management educațional. Acesta este primul pas pe care trebuie să-l facă dascălii care vor ca, în următorii patru ani, să ocupe un post de director de școală sau de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !