Home » Justitie » Tineri din Vinderei, bătuți fără motiv

Tineri din Vinderei, bătuți fără motiv

Doi tineri din comuna Vinderei, au ajuns la spital cu leziuni grave după ce, spun ei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost agresați cu bâte de către un grup de necunoscuți. Potrivit acestora, incidentul s-ar fi petrecut pe drumul dintre comuna Bălăbănești, județul Galați, și comuna Vinderei, însă nu pot spune câte persoane i-au ciomăgit, ci doar că s-a întâmplat din senin.

Adriana ȘUȘNEA

Doi tineri în vârstă de 20, respectiv 22 de ani, din comuna Vinderei, au trecut, zilele trecute, printr-o experiență cel puțin bizară. Ambii au ajuns la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu leziuni serioase, în primă fază, declarând medicilor că au fost agresați, după care au susținut că au fost implicați într-un accident rutier.

„În minivacanța de Rusalii, am avut două prezentări ciudate, cel puțin din punct de vedere al celor declarate de pacienți. În dimineața zilei de 8 iunie, în jurul orei 05.00, au fost aduși de ambulanță doi tineri, victime ale agresiunii, cu leziuni destul de mari. Un tânăr de 22 ani, din Docani, comuna Vinderei, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral și fracturi multiple și internat pe Terapie Intensivă. Era în șoc traumatic și foarte agitat. Celălalt, un tânăr de aproape 21 ani, din Vinderei, a fost diagnosticat cu fractură de stâncă temporală dreaptă și hemoragie subarahnoidiană, motiv pentru care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie Iași. Ciudat a fost că, deși inițial, au spus că au fost agresați, ulterior au declarat că au fost implicați într-un accident de circulație, la spital fiind solicitat și un echipaj de polițiști, care i-a testat alcoolscopic”, ne-a spus Adrian Gheorghiu, din cadrul spitalului bârlădean.

Dacă pe medici nu i-a interesat modul cum și-au căpătat rănile pentru a-i putea trata, în schimb, polițiștii trebuie să afle cum s-au petrecut, în realitate, lucrurile, pentru a putea trage la răspundere pe cei vinovați. Deocamdată, însă, anchetatorii nu au decât declarațiile lui Ionuț Oruna (22 ani) și Dorinel Spanache (20 ani).

„În noaptea de 7/8 iunie, la ora 3.31, am fost sesizați prin apel la 112 de către tânărul de 22 de ani că mai multe persoane necunoscute l-au agresat fizic pe el și pe prietenul său de 20 de ani. Colegii din cadrul Secției nr. 3 Bârlad, precum și de la posturile din zonă au făcut verificări pentru identificarea agresorilor și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe. Cert este că, la momentul când cei doi tineri au vorbit cu polițiștii, nu erau coerenți și nu au putut spune câte persoane i-a agresat, ci doar că au fost bătuți cu bâtele. Potrivit celor doi, anterior acestui incident, în cursul serii de sâmbătă, s-au deplasat pe raza județului Galați, în comuna Bălăbănești, la o discotecă. Când se întorceau, cel mai mare conducea mașina și, pe fondul unei defecțiuni tehnice – i-a explodat un pneu, a lovit un mal de pământ. Au abandonat autovehiculul pe raza județului Galați și s-au deplasat pe jos spre satul Docăneasa, comuna Vinderei, însă, pe drum, ar fi fost agresați de persoane necunoscute”, ne-a declarat agent principal Alina Tonică, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Potrivit acesteia, anchetatorii efectuează în continuare cercetări pentru identificarea agresorilor. Totodată, Dorinel Spanache, care a consus mașina până la discoteca din județul Galați și pe drumul de întoarcere, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Doi tineri din comuna Vinderei, au ajuns la spital cu leziuni grave după ce, spun ei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost agresați cu bâte de către un grup de necunoscuți. Potrivit acestora, incidentul s-ar fi petrecut pe drumul dintre comuna Bălăbănești, județul Galați, și comuna Vinderei, însă nu pot spune câte persoane i-au ciomăgit, ci doar că s-a întâmplat din senin. Adriana ȘUȘNEA Doi tineri în vârstă de 20, respectiv 22 de ani, din comuna Vinderei, au trecut, zilele trecute, printr-o experiență cel puțin bizară. Ambii au ajuns la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu leziuni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !