altex
National

CNADNR, obligată să dea despăgubiri de un milion de euro tinerei care și-a pierdut mâna în accident. REACȚIA companiei

Instanța supremă a decis, miercuri, ca CNADNR să îi plătească daune morale de un milion de euro Elenei Ghegeliu, tânăra care și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, decizia fiind irevocabilă și urmând să fie pusă în aplicare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis acțiunea Elenei Ghegeliu și a dispus ca CNADNR să îi plătească despăgubiri de un milion de euro.

Aceeași sumă fusese stabilită ca despăgubire și de către Tribunalul București, în aprilie 2013, însă Curtea de Apel București a redus suma la 200.000 de euro, printr-o decizie din 27 noiembrie 2013.

Decizia Curții de Apel București a fost contestată la instanța supremă, care miercuri a dat o decizie irevocabilă, care urmează să fie pusă în aplicare.

„CNADNR SA a luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, o va respecta și aplica întocmai. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA își exprimă pe această cale, compasiunea față de drama prin care trece victima”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

test

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov în aprilie 2012, la Tribunalul București, după ce și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006. Instanța a admis cererea tinerei, în aprilie 2013, și a obligat CNADNR să îi plătească daune morale de un milion de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății. Decizia a fost contestată cu apel de CNADNR, la Curtea de Apel București, care în 27 noiembrie 2013 a redus la 200.000 de euro daunele morale pe care compania trebuia să le plătească tinerei. „Deși pierderea menționată are natura unei infirmități cu caracter permanent, nu poate fi negat faptul că aceasta nu limitează, de exemplu, posibilitatea de deplasare autonomă a reclamantei. De asemenea, chiar dacă, așa cum s-a arătat, accesul la o activitate profesională este limitat, fiind necesare eforturi suplimentare, totuși aceasta nu poate echivala cu o situație de îngrădire totală a acestei posibilități”, arătau judecătorii Curții de Apel București în motivarea deciziei. Accidentul în urma căruia Elena Ghegeliu și-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Brașov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă mașină care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a mașinii și i-a intrat tinerei în mână. Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat brațul drept.

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Brașov au început atunci cercetările în acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranță a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Brașov.

Sursa: mediafax.ro

Related Articles

Back to top button