Home » National » Hotărâre de interzicere a explorării gazelor de șist în Găgești, declarată ilegală de către instanță

Hotărâre de interzicere a explorării gazelor de șist în Găgești, declarată ilegală de către instanță

Prefectura Vaslui a câștigat în instanță, joi, procesul intentat în vara anului trecut Consiliului Local Găgești, care a interzis printr-o hotărâre explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul comunei, unde compania Chevron deține deja acord de mediu pentru explorare.

Tribunalul Vaslui a admis cererea Prefecturii Vaslui de anulare a hotărârii Consiliul Local Găgești, prin care se interzicea explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul comunei, prin metoda fracturării hidraulice, transmite corespondentul MEDIAFAX. Hotărârea anulată de instanță, după un proces cu multe amânări și care se află pe rolul Tribunalului Vaslui din august anul trecut, a fost adoptată de consilierii locali din Găgești la sfârșitul lunii iunie 2013. Aleșii din această comună au luat decizia interzicerii explorării și exploatării gazelor de șist cu puțin timp înainte ca societatea Chevron să obțină acordul de mediu pentru explorarea gazelor de șist în extravilanul localității Popeni. Decizia de joi a Tribunalului Vaslui, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Compania Chevron mai deține trei acorduri de mediu în județul Vaslui, pentru explorarea gazelor de șist în localitățile Siliștea – Pungești, Păltiniș – Băcești și Puiești. De asemenea, compania petrolieră a obținut, în baza acordului de mediu și a altor avize de la alte autorități, și două autorizații de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt montate sondele de explorare de la Siliștea – Pungești și Puiești. Până acum, compania Chevorn a început lucrările de foraj în comuna Pungești, la începutul lunii mai. Pe lângă procesul cu Găgești, Prefectura a câștigat la Tribunalul Vaslui alte zece procese intentate consiliilor locale care au interzis explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul comunelor respective, CL Băcani și CL Pungești atacând cu recurs sentințele instanței vasluiene. În schimb, au existat și trei consilii locale, respectiv Alexandru Vlahuță, Șuletea și Pogana, care au avut câștig de cauză în instanță pe aceeași speță, însă Prefectura Vaslui le-a atacat la Curtea de Apel Iași.

Sursa: mediafax.ro

Prefectura Vaslui a câștigat în instanță, joi, procesul intentat în vara anului trecut Consiliului Local Găgești, care a interzis printr-o hotărâre explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul comunei, unde compania Chevron deține deja acord de mediu pentru explorare. Tribunalul Vaslui a admis cererea Prefecturii Vaslui de anulare a hotărârii Consiliul Local Găgești, prin care se interzicea explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul comunei, prin metoda fracturării hidraulice, transmite corespondentul MEDIAFAX. Hotărârea anulată de instanță, după un proces cu multe amânări și care se află pe rolul Tribunalului Vaslui din august anul trecut, a fost adoptată de consilierii locali din Găgești…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile