Home » National » Iohannis: Reducerea temporară a CAS este o "electorată" pentru mediul de afaceri

Iohannis: Reducerea temporară a CAS este o "electorată" pentru mediul de afaceri

Reducerea temporară a CAS este o „electorată” pentru mediul de afaceri, iar Victor Ponta „demonstrează tuturor că singurul model economic pe care îl utilizează este câștigul electoral”, a declarat, joi, președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

„Reamintim faptul că PNL s-a pronunțat ferm în favoarea reducerii poverii fiscale asupra muncii încă de la începutul anului 2013, care era de fapt, din punct de vedere economic, momentul optim de stimulare a mediului de afaceri prin reducerea CAS la angajator. Este îngrijorător faptul că Guvernul nu a reușit să convingă FMI în privința reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. După declarații de intenție dintre cele mai optimiste, chiar asigurări certe pe care Victor Ponta le-a dat în repetate rânduri, că va convinge FMI în ceea ce privește reducerea poverii fiscale asupra muncii, amânarea evaluării acordului cu FMI este un eșec major pe care Victor Ponta și Guvernul PSD trebuie să și-l asume”, se spune într-o declarație a lui Iohannis, remisă agenției MEDIAFAX. Iohannis susține că, faptul că „FMI nu a fost de acord cu reducerea CAS, demonstrează că Guvernul nu și-a făcut temele, așa cum a anunțat în Memorandumul semnat în februarie 2014”. „De fapt, Guvernul nu a adaptat «cadrul fiscal-bugetar» astfel încât reducerea CAS să devină sustenabilă și în ochii organismelor financiare internaționale”, afirmă Iohannis și conchide: „În aceste condiții, decizia Guvernului reprezintă un semnal de alarmă pentru mediul de afaceri.”. Contribuțiile de asigurări sociale vor fi reduse la angajator cu cinci puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fără majorarea deficitului bugetar, a anunțat premierul Victor Ponta, precizând însă că măsura nu are acordul FMI, ci este asumată de Guvern. El a precizat că măsura va fi introdusă printr-un proiect de lege pe care Guvernul îl va trimite săptămâna viitoare Parlamentului și reprezintă o decizie pe care Guvernul și-o asumă. Întrebat însă dacă reducerea CAS din octombrie are acordul FMI, premierul a răspuns că nu există nici acord, nici dezacord, deoarece Fondul solicită doar respectarea țintelor macroeconomice, iar când au fost tăiate salariile și pensiile nu a existat nici atunci un acord al Fondului.

El a asigurat că impactul reducerii CAS din octombrie va fi acoperit strict din încasări bugetare.

Sursa: mediafax.ro

Reducerea temporară a CAS este o "electorată" pentru mediul de afaceri, iar Victor Ponta "demonstrează tuturor că singurul model economic pe care îl utilizează este câștigul electoral", a declarat, joi, președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis. "Reamintim faptul că PNL s-a pronunțat ferm în favoarea reducerii poverii fiscale asupra muncii încă de la începutul anului 2013, care era de fapt, din punct de vedere economic, momentul optim de stimulare a mediului de afaceri prin reducerea CAS la angajator. Este îngrijorător faptul că Guvernul nu a reușit să convingă FMI în privința reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. După…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: