Home » World » Alegeri prezidențiale în Afganistan: Alegătorii au început să voteze în al doilea tur

Alegeri prezidențiale în Afganistan: Alegătorii au început să voteze în al doilea tur

Birourile de vot s-au deschis la ora locală 07.00 (05.30, ora României) în Afganistan pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale, un scrutin atent supravegheat de forțele de securitate din cauza amenințărilor făcute de rebeli.

Alegătorii afgani sunt chemați la urne să-l aleagă pe succesorul lui Hamid Karzai dintre favoritul Abdullah Abdullah, fostul purtător de cuvânt al celebrului comandant Massoud care a obținut 45% din voturi la 5 aprilie, și Ashraf Ghani, un fost funcționar al Băncii Mondiale (31,6%). „Am venit să particip la alegeri pentru că buletinul meu poate aduce o schimbare în viețile noastre”, a declarat pentru AFP Janat Gul, un comerciant de 45 de ani. „Voi vota pentru candidatul care va redresa economia, va crea locuri de muncă și ne va schimba traiul de zi cu zi”, a spus el. La Kabul, capitala țării, un important dispozitiv de securitate a fost mobilizat pe străzi, cu scopul de a dejuca eventuale atentate ale talibanilor. În total, aproximativ 400.000 de militari și polițiști au fost mobilizați în întreaga țară. Rebelii islamiști se opun acestor alegeri și i-au avertizat pe alegătorii care intenționează să meargă la vot că se expun pericolului.

Rezultatele provizorii ale scrutinului urmează să fie anunțate la 2 iulie, iar cele finale la 22 iulie.

Sursa; mediafax.ro

Birourile de vot s-au deschis la ora locală 07.00 (05.30, ora României) în Afganistan pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale, un scrutin atent supravegheat de forțele de securitate din cauza amenințărilor făcute de rebeli. Alegătorii afgani sunt chemați la urne să-l aleagă pe succesorul lui Hamid Karzai dintre favoritul Abdullah Abdullah, fostul purtător de cuvânt al celebrului comandant Massoud care a obținut 45% din voturi la 5 aprilie, și Ashraf Ghani, un fost funcționar al Băncii Mondiale (31,6%). "Am venit să particip la alegeri pentru că buletinul meu poate aduce o schimbare în viețile noastre", a declarat pentru AFP…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: