Home » Justitie » Gest inexplicabil al unui om al legii – Polițist împușcat în cap

Gest inexplicabil al unui om al legii – Polițist împușcat în cap

Un polițist în vârstă de 44 de ani, din comuna Duda Epureni, s-a împușcat, sâmbătă, în cap, cu arma din dotare. El a fost găsit de unul dintre copiii săi. La fața locului a sosit imediat o ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru omul legii, acesta decedând aproximativ o oră mai târziu. Polițistul nu a lăsat vreun bilet prin care să-și justifice gestul, iar localnicii nu știu ce l-a determinat să-și pună capăt zilelor. Potrivit acestora, bărbatul avea o situația familială bună. Nici oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui nu au nicio pistă în ceea ce privește motivele suicidale ale colegului lor.

Nicolae Vasilache, 41 de ani, adjunctul șefului Postului de Poliție Duda Epureni, a decis, sâmbătă, să-și încheie socotelile cu viața. ~ntr-un moment de slăbiciune, și-a luat pistolul din dotare, a mers într-o anexă a locuinței soacrei sale (unde locuia împreună cu soția și copiii), din localitatea Epureni, unde s-a împușcat în cap. Câteva minute mai târziu, a fost găsit în viață, dar inconștient, de unul dintre copii, care a dat imediat alarma. La fața locului a sosit imediat o salvare, însă medicii nu au mai putut face nimic. „Bărbatul a fost găsit în stop cardio-respirator, fiind aplicate, potrivit protocolului, manevre de resuscitare aproximativ o oră de către echipajul medical de pe ambulanță. Din păcate, bărbatul nu a putut fi salvat”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, Aurora Popa.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la fața locului, cercetările fiind coordonate de adjunctul șefului Inpectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui. Aceștia nu au găsit niciun bilet de adio prin care să-și justifice gestul și nici nu știu ce l-ar fi putut determina să recurgă la varianta sinuciderii, cu atât mai mult cu cât nu avea probleme la muncă.

„Datele preliminare arată că a fost vorba despre un act suicidal, polițistul folosind arma din dotare. Nu a fost găsit niciun bilet prin care bărbatul să explice gestul. El nu avea probleme de ordin profesional, nu era cercetat disciplinar și, potrivit primelor date, nu s-ar fi exprimat că are vreo problemă de altă natură”, a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Localnicii sunt șocați

Dacă din punct vedere profesional Nicolae Vasilache nu avea niciun motiv pentru care să-și ia viața, apropiații săi nu cunoștință nici despre probleme personale care l-ar fi determinat să facă acest lucru.

„Era un om cuminte. Nu știu să fi avut vreo problemă nici la muncă și nici acasă. Se înțelegea bine cu familia și avea copii buni și respectuoși. Nu înțeleg ce-o fi fost în mintea lui. Nu-mi explic ce l-a putut determina să facă asta. Nu reușesc. Pur și simplu nu văd niciun motiv pentru care ar fi putut să-și ia viața”, ne-a declarat un apropiat al lui Nicolae Vasilache.

Alex SAVA

Un polițist în vârstă de 44 de ani, din comuna Duda Epureni, s-a împușcat, sâmbătă, în cap, cu arma din dotare. El a fost găsit de unul dintre copiii săi. La fața locului a sosit imediat o ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru omul legii, acesta decedând aproximativ o oră mai târziu. Polițistul nu a lăsat vreun bilet prin care să-și justifice gestul, iar localnicii nu știu ce l-a determinat să-și pună capăt zilelor. Potrivit acestora, bărbatul avea o situația familială bună. Nici oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui nu au nicio pistă în ceea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: