Home » Justitie » Radu Visu, condamnat definitiv

Radu Visu, condamnat definitiv

Fostul comisar al Gărzii Financiare Vaslui Radu Visu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iași la un an de închisoare cu suspendare pentru corupție. Inițial, el fusese condamnat de magistrații de la Judecătoria Vaslui la șase luni de închisoare, cu suspendare.

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pe Radu Visu pentru primire de foloase necuvenite și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce, în calitate de comisar al Gărzii Financiare Vaslui, ar fi primit materiale de construcții plătite de către patronul unei firme la care a făcut mai multe controale. Radu Visu a fost condamnat inițial de Judecătoria Vaslui la șase luni de închisoare cu suspendare, în urma apelului formulat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Pe lângă pedeapsa de un an de închisoare, fostul comisar Radu Visu are și un termen de încercare de trei ani acordat de Curtea de Apel Iași, majorat și acesta cu șase luni față de cel dat de instanța vasluiană.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanță de către procurorii DNA, Radu Visu ar fi primit materiale de construcții de la patronul unei firme pe care el o controlase în mai multe rânduri, „cu toate că între aceasta și inculpat nu exista nicio obligație decurgând din vreun contract sau de orice altă natură”.

Materialele de construcții, în valoare de 989,02 lei și folosite la ridicarea propriei vile, au fost primite de fostul comisar al Gărzii Financiare Vaslui, susțin anchetatorii, în condițiile în care, în cursul anilor 2010 și 2011, Radu Visu a făcut mai multe controale la firma persoanei care a plătit materialele, aplicând sancțiuni contravenționale apropiate de minimul prevăzut în lege.

De asemenea, în cursul lunii ianuarie 2012, pentru a avea totuși documente justificative pentru achizițiile făcute, Visu i-a solicitat aceluiași patron, se arată în rechizitoriu, să emită în fals, în numele firmei sale, o factură fiscală și o chitanță în care să consemneze în mod eronat că a achitat către respectiva societate suma de 2.500 lei, reprezentând contravaloarea materialelor de construcții și a manoperei pentru lucrări”.

Fostul comisar al Gărzii Financiare Vaslui Radu Visu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iași la un an de închisoare cu suspendare pentru corupție. Inițial, el fusese condamnat de magistrații de la Judecătoria Vaslui la șase luni de închisoare, cu suspendare. Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pe Radu Visu pentru primire de foloase necuvenite și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce, în calitate de comisar al Gărzii Financiare Vaslui, ar fi primit materiale de construcții plătite de către patronul unei firme la care a făcut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile