Home » Social » Comemorare la Centrul "Eminescu"

Comemorare la Centrul "Eminescu"

„Universalul și eternul Eminescu”, sub acest titlu, pe 15 iunie, la Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad, s-a desfășurat o activitate deosebită cu ocazia comemorării poetului nepereche. Invitații evenimentului organizat de Primăria Bârlad și Centrul „Mihai Eminescu” au fost profesor universitar Nicolae Crețu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, alături de doctorul Valeriu Lupu, sculptorul Gheorghe Alupoaie și numismatul Constantin Daneliuc.

Au fost prezentate scurte alocuțiuni. Gheorghe Alupoaie a vorbit despre Eminescu în reprezentarea plastică, iar Valeriu Lupu, prezentându-l pe poet din perpectiva criticii. „Eminescu, în imensitatea lui, a fost perceput în toată gama percepțiilor, de la cea mai pozitivă, la cea mai negativă. Cei care l-au criticat, fie că nu l-au înțeles, fie că l-au înțeles dar au avut acea tentație a fratricidului”, a subliniat Lupu, care este un cunoscut împătimit al creației eminesciene.

În aceeași zi, tot la Centrul „Mihai Eminescu” a fost lansat volumul „în apărarea lui Eminescu”, avândul ca autor pe Gheorghe Sărac. Prezentarea a fost făcută de Geta Modiga și Valeriu Lupu. și ca manifestarea să fie completă, evenimentul s-a încheiat cu lansarea plicurilor „Eminescu – comemorare 125 de ani”, realizate de machetatorul Constantin Daneliuc.

M.N.

„Universalul și eternul Eminescu”, sub acest titlu, pe 15 iunie, la Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad, s-a desfășurat o activitate deosebită cu ocazia comemorării poetului nepereche. Invitații evenimentului organizat de Primăria Bârlad și Centrul „Mihai Eminescu” au fost profesor universitar Nicolae Crețu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, alături de doctorul Valeriu Lupu, sculptorul Gheorghe Alupoaie și numismatul Constantin Daneliuc. Au fost prezentate scurte alocuțiuni. Gheorghe Alupoaie a vorbit despre Eminescu în reprezentarea plastică, iar Valeriu Lupu, prezentându-l pe poet din perpectiva criticii. „Eminescu, în imensitatea lui, a fost perceput în toată gama percepțiilor, de la cea mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: