Home » Sport » FC Vaslui nu primește niciun ban din drepturile TV

FC Vaslui nu primește niciun ban din drepturile TV

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a primit deja prima rata din drepturile de televiziune pentru sezonul viitor al Ligii I și de astăzi va începe să trimită banii către cluburi. FC Vaslui nu va încasa niciun leu decât dacă va câștiga la TAS.

„Este o mare realizare din punctul nostru de vedere, pentru ca majoritatea banilor din bugetul anual al cluburilor provine din aceste drepturi TV și, în plus, subliniem ca nu se va încasa niciun comision pentru această sumă, așa cum s-a întâmplat în contractul precedent”, a afirmat Justin ștefan, secretar general al LPF, citat de site-ul oficial al LPF, în urma Adunării Generale a LPF.

„Fiecare club va primi banii corespunzători locului pe care a terminat în Liga 1 în sezonul 2013/2014”, a precizat secretarul general al LPF.

Justin ștefan a precizat că „FC Vaslui nu va primi nicio sumă de bani decât în măsura în care va câștiga la TAS, iar dacă va retrograda, suma rămasă se va împărți în mod egal între cluburile din Liga 1. De asemenea, FC Brașov va primi banii de nou-promovată numai în situația în care FC Vaslui va fi retrogradată ca urmare a neacordării licenței. Totodată, cluburile nou-promovate vor primi banii numai după omologarea rezultatelor la Liga a 2-a și soluționarea litigiilor la TAS. Cluburile aflate în insolvență vor primi banii numai după o discuție prealabilă cu administratorul judiciar, pentru a ne asigura că banii ajung la creditori și, mai ales, la jucători”.

Totodată, oficialul LPF a menționat că „Liga e în discuții avansate cu un sponsor pentru Cupa Ligii, urmând a se încheia un contract pe trei ani, în valoare de 1,5 milioane de euro. În primul an, suma distribuită către cluburi va fi mai mică, deoarece producția panourilor publicitare și costurile pentru organizarea meciurilor se vor deduce din suma anuală de 500.000 de euro”.

Justin Stefan a mai spus că LPF „va semna un contract cu firma Panini având ca obiect realizarea unui album de abțibilduri cu jucătorii din Liga 1”. Totodată se poartă discuții avansate pentru alegerea mingii oficiale de joc la Liga 1 și la Cupa Ligii.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a primit deja prima rata din drepturile de televiziune pentru sezonul viitor al Ligii I și de astăzi va începe să trimită banii către cluburi. FC Vaslui nu va încasa niciun leu decât dacă va câștiga la TAS. „Este o mare realizare din punctul nostru de vedere, pentru ca majoritatea banilor din bugetul anual al cluburilor provine din aceste drepturi TV și, în plus, subliniem ca nu se va încasa niciun comision pentru această sumă, așa cum s-a întâmplat în contractul precedent'', a afirmat Justin ștefan, secretar general al LPF, citat de site-ul oficial al…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: