Home » Invatamant » Elevii din Băcani au dobândit performanțe uimitoare în origami

Elevii din Băcani au dobândit performanțe uimitoare în origami

„Suflet, floare și culoare”, sub acest titlu s-a desfășurat pe 18 iunie a doua diseminare a unui proiect educațional inițiat în 2013 de școala nr. 1 din Băcani.

Proiectul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: quilling (arta înfășurării hârtiei), origami (tehnica împăturirii hârtiei), împletituri din sfoară, olărit, cusături în puncte, pictură și obiecte hand made.

În cadrul proiectului au fost antrenați 60 de elevi din Băcani, cu vârste între 5 și 16 ani. „Proiectul urmărește descoperirea, inițierea, formarea și valorificarea talentelor pe care le avem din plin la școala nr. 1 din Băcani. Îmi doresc să fac trecerea către un proiect cu finanțare europeană, având în vedere că partenerul principal a fost Primăria Băcani, cea care poate accesa un astfel de proiect”, a declarat profesorul Carmen Istrate, inițiatorul proiectului.

Performanțele copiilor din Băcani sunt de-a dreptul spectaculoase. Echipa școlii a devenit „spaima” concursurilor de origami. Numai la Concursul național „Să cunoaștem lumea prin origami”de la Buftea, au obținut nici mai mult, nici mai puțin, de 64 de premii.

Alături de inițiatoarea proiectului, un rol important l-a avut și artistul plastic Niculina Vlad Leonte, cea care i-a consiliat pe elevi în domeniul olăritului și picturii, în calitate de voluntar.

Parteneri ai școlii din Băcani sunt: Palatul Copiilor Buftea București, Clubul elevilor din Bârlad, Clubul „Micul Talent”, Casa de copii „Betania” din Bârlad și Primăria Băcani.

M.N.

„Suflet, floare și culoare”, sub acest titlu s-a desfășurat pe 18 iunie a doua diseminare a unui proiect educațional inițiat în 2013 de școala nr. 1 din Băcani. Proiectul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: quilling (arta înfășurării hârtiei), origami (tehnica împăturirii hârtiei), împletituri din sfoară, olărit, cusături în puncte, pictură și obiecte hand made. În cadrul proiectului au fost antrenați 60 de elevi din Băcani, cu vârste între 5 și 16 ani. „Proiectul urmărește descoperirea, inițierea, formarea și valorificarea talentelor pe care le avem din plin la școala nr. 1 din Băcani. Îmi doresc să fac trecerea către un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: