Home » National » Un smartphone chinezesc, clonă a telefonului Samsung Galaxy S4, se vinde cu un program malware preinstalat

Un smartphone chinezesc, clonă a telefonului Samsung Galaxy S4, se vinde cu un program malware preinstalat

Un smartphone ieftin, produs de o companie chineză și vândut prin rețele importante de magazine online, are preinstalat un program de tip malware care colectează date despre utilizator, au declarat marți experții unei firme germane de securitate IT, transmite marți ABC News în ediția sa electronică.

Compania germană G Data a anunțat că a descoperit luna trecută un cod malware ascuns în liniile de program ale telefonului Star N9500.

Purtătorul de cuvânt al companiei germane, Thorsten Urbanski a declarat că firma a cumpărat luna trecută, de la un magazin online, telefonul după ce au fost primite mai multe plângeri despre aparat de la diferiți clienți. Oficialul companiei a declarat că experții de la G Data au petrecut mai bine de o săptămână încercând să dea de urma fabricantului telefonului, fără succes însă. ‘Producătorul nu este menționat. Nici pe aparat, nici în documentație, nicăieri altundeva’, a mai declarat Urbanski. Agenția Associated Press a descoperit că telefonul pus la vânzare pe mai multe magazine online din lume este oferit de numeroase companii înregistrate în Shenzen, în sudul Chinei, însă fără a putea găsi o referire la producătorul telefonului. Reprezentanții companiei G Data au declarat că programul găsit pe telefonul N9500 poate permite unui hacker să acceseze date personale, să efectueze convorbiri nepermise sau să pornească microfonul sau camera foto a telefonului. Experții G Data mai menționează că datele colectate erau trimise către un server din China. Bjoern Rupp, director executiv al unei companii germane de consultanță în domeniul securității telecomunicațiilor (GSMK), a declarat că astfel de cazuri sunt mult mai dese decât își imaginează oamenii. La sfârșitul anului trecut furnizorul german de telefoane mobile E-Plus a găsit programe preinstalate pe unele telefoane livrate clienților.

Telefonul Star N9500 este o clonă performantă a telefonului Samsung Galaxy S4, fiind dotat cu un procesor Quad Core de 1,2 GHz, rulează sistemul de operare Android 4.2, are o două camere de 8 MP, 1 GB de ram și 8 GB spațiu de stocare. În plus, acest telefon prezintă și avantajul de a fi dual sim. Prețul de achiziționare a unui astfel de telefon pe site-ul Amazon.com este de aproximativ 160 de dolari, în timp ce un terminal Samsung Galaxy S4 GT-i9500 costă pe același site peste 400 de dolari.

Sursa: agerpres.ro

Un smartphone ieftin, produs de o companie chineză și vândut prin rețele importante de magazine online, are preinstalat un program de tip malware care colectează date despre utilizator, au declarat marți experții unei firme germane de securitate IT, transmite marți ABC News în ediția sa electronică. Compania germană G Data a anunțat că a descoperit luna trecută un cod malware ascuns în liniile de program ale telefonului Star N9500. Purtătorul de cuvânt al companiei germane, Thorsten Urbanski a declarat că firma a cumpărat luna trecută, de la un magazin online, telefonul după ce au fost primite mai multe plângeri despre…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile