Home » Justitie » Mircea Basescu a fost retinut pentru 24 de ore de DNA. Acuzatia – trafic de influenta

Mircea Basescu a fost retinut pentru 24 de ore de DNA. Acuzatia – trafic de influenta

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie. Concret, procurorii DNA il acuza ca a primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, „in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistrati” pentru o sentinta favorabila in cazul lui Bercea. Mircea Basescu a fost dus joi seara in arestul Politiei Capitalei.
Mircea Basescu a fost audiat joi la sediul central al DNA in acest dosar si va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Bucuresti.
Care sunt acuzatiile procurorilor:

  • In perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului, precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.
  • La inceputul anului 2011, dupa ce tatal denuntatorului, Bercea Mondial, a fost arestat preventiv de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia i-a remis unui intermediar (Marian Capatana) suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Mircea Basescu, pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.
  • Ulterior, pentru ca tatal denuntatorului nu a fost pus in libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro intermediarului, in acelasi scop.
  • Intervalul in care denuntatorul i-a remis sume de bani intermediarului este cuprins intre 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de tatal denuntatorului) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond).
  • Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator intermediarului, Basescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro in schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru tatal denuntatorului, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.
  • Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, persoana cu rol de intermediar si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denuntator.

Sursa: HotNews.ro

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie. Concret, procurorii DNA il acuza ca a primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, "in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistrati" pentru o sentinta favorabila in cazul lui Bercea. Mircea Basescu a fost dus joi seara in arestul Politiei Capitalei. Mircea Basescu a fost audiat joi la sediul central al DNA in acest dosar si va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Bucuresti. Care sunt acuzatiile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: