Home » Justitie » O nouă anchetă pentru profesorul Clit

O nouă anchetă pentru profesorul Clit

Chiar dacă vinovatul moral pentru producerea acelui accident este profesorul Clit, ancheta ce urmează să o desfășurăm va avea drept scop stabilirea gradului de implicare și de vinovăție al cadrului didactic mai ales că au apărut și câteva declarații contradictorii în ceea ce privește organizarea acelei ieșiri a elevilor. Sancțiunile vor fi pe măsură, iar cea mai gravă dintre ele, pe care noi o putem lua este aceea a desfacerii contractului de muncă al profesorului”, a declarat inspectorul Constantin Turcu.

Alexandru CROITORU

Ieri, profesorul liceului Cuza Vodă din Huși a primit biletul de externare din spital urmând ca, de data aceasta, să fie supus unei noi anchete inițiată de către Consiliul de Administrație al școlii împreună cu Constantin Turcu, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Această nouă anchetă vrea să scoată la lumină ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua fatidică în care profesorul Costin Clit, împreună cu 17 elevi au avut un groaznic accident de circulație, în urma căruia 11elevi au avut nevoie de spitalizare și doi dintre aceștia au fost trimiși, în stare gravă, la un spital din Iași.

“Chiar dacă vinovatul moral pentru producerea acelui accident este profesorul Clit, ancheta ce urmează să o desfășurăm va avea drept scop stabilirea gradului de implicare și de vinovăție al cadrului didactic mai ales că au apărut și câteva declarații contradictorii în ceea ce privește organizarea acelei ieșiri a elevilor. Sancțiunile vor fi pe măsură, iar cea mai gravă dintre ele, pe care noi o putem lua este aceea a desfacerii contractului de muncă al profesorului. Elevul aflat la volan atunci riscă și el, pe lângă sancțiunile polițiștilor legate de conducere fără permis, scăderea notei la purtare”, a declarat inspectorul Constantin Turcu.

Reamintim că, în urmă cu mai bine de o săptămână, renumitul profesor hușean Costin Clit, împreună cu mai mulțI elevi a organizat un picnic, iar la întoarcere minorul care conducea autoturismul în care se aflau cei implicațI în accident, a pierdut controlul asupra volanului și mașina s-a răsturnat.

Chiar dacă vinovatul moral pentru producerea acelui accident este profesorul Clit, ancheta ce urmează să o desfășurăm va avea drept scop stabilirea gradului de implicare și de vinovăție al cadrului didactic mai ales că au apărut și câteva declarații contradictorii în ceea ce privește organizarea acelei ieșiri a elevilor. Sancțiunile vor fi pe măsură, iar cea mai gravă dintre ele, pe care noi o putem lua este aceea a desfacerii contractului de muncă al profesorului”, a declarat inspectorul Constantin Turcu. Alexandru CROITORU Ieri, profesorul liceului Cuza Vodă din Huși a primit biletul de externare din spital urmând ca, de data…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: