Home » Politic » "Mircea Băsescu nu este victima unui șantaj"

"Mircea Băsescu nu este victima unui șantaj"

Deputatul PSD Ana Birchall, Înalt reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA a declarat că afirmațiile purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale aduc grave prejudicii de imagine României târând, din nou, Administrația Prezidențială în mocirlă.

Nu este prima oară când îi cer public domnului Bogdan Oprea să-și prezinte demisia. Pe data de 30 mai, când primele informații privind scandalul legat de fratele președintelui, Mircea Băsescu s-au făcut publice, același domn Oprea a dat un comunicat,vorbind în numele Administrației Prezidențiale în care declara, instituțional, că Mircea Băsescu este „victima unui șantaj”, negând acuzațiile aduse la adresa fratelui președintelui, ca și cum domnul Bogdan Oprea și alți locatari ai instituției prezidențiale,ar fi avut acces la informații din dosarele pe care, conform legii, numai procurorii de caz ar trebui să le gestioneze.

Atât reacția din 30 mai, cât și cea de ieri a purtătorului de cuvânt Bogdan Oprea sunt iresponsabile pentru funcția pe care o ocupă și, în consecință, trebuie să atragă după sine gestul firesc al demisiei din funcție” a afirmat Ana Birchall.

Trebuie să oprim atacurile persistente asupra reputației instituției Prezidențiale din partea reprezentanților săi. Prin declarațiile sale, domnul Bogdan Oprea dezinformează și încearcă să manipuleze opinia publică cu privire la un subiect care ar trebui să nu fie în nici un fel răsfrânt asupra Administrației Prezidențiale” a adăugat deputatul PSD.

În primul rând declarațiile lui Bogdan Oprea sunt false. Bogdan Oprea minte cu intenție.Îi sugerez să citească prevederile Constituției României și atunci va afla că o demisie a președintelui Traian Băsescu l-ar aduce în funcția de președinte al României pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, prin calitatea sa de Președinte al Senatului, conform prevederilor legale” a mai declarat Ana Birchall.

Reacțiile liderilor politici de a cere demisia președintelui când există suspiciuni asupra implicării sale și a familiei sale într-un scandal atât de mare sunt firești. Mă așteptam la astfel de reacții și din partea reprezentanților PDL și PNL. Din păcate, se pare că reprezentanții dreptei aleg în continuare să susțină regimul lui Traian Băsescu, un regim care, pe zi ce trece, se dovedește a fi și mai corupt” a continuat deputatul PSD Ana Birchall.

Demisia lui Bogdan Oprea din funcția de purtător de cuvânt al Președinției se impune pentru că declarațiile sale, făcute cu intenție și manipulativ, fac rău României. Mai mult Bogdan Oprea recidivează persistând în eroarea de a atrage Administrația Prezidențială într-un scandal care dărâmă încrederea publică într-una din cele mai importante instituții ale României. Îi reamintesc pe această cale domnului Bogdan Oprea că Administrația Prezidențială, conform Constituției, reprezintă interesele României, nu interesele unui om, care vremelnic ocupă funcția de președinte” a subliniat Ana Birchall.

Deputatul PSD Ana Birchall, Înalt reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA a declarat că afirmațiile purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale aduc grave prejudicii de imagine României târând, din nou, Administrația Prezidențială în mocirlă. „Nu este prima oară când îi cer public domnului Bogdan Oprea să-și prezinte demisia. Pe data de 30 mai, când primele informații privind scandalul legat de fratele președintelui, Mircea Băsescu s-au făcut publice, același domn Oprea a dat un comunicat,vorbind în numele Administrației Prezidențiale în care declara, instituțional, că Mircea Băsescu este „victima unui șantaj”, negând acuzațiile aduse la adresa fratelui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: